De voordelen van een onafhankelijke uitvaartonderneming

De Zwaan Uitvaarten: een onafhankelijke uitvaartondernemingDe Zwaan Uitvaarten is een kleine en onafhankelijke uitvaartonderneming. Die onafhankelijkheid heeft veel voordelen. Voor onszelf, maar vooral voor jou en nabestaanden die ons inschakelen.

Het belangrijkste voordeel is misschien wel dat wij geen verantwoording af hoeven te leggen aan een baas. We kunnen dus net zoveel tijd besteden aan een uitvaart als goed voelt en nodig is. We hoeven geen uurtjes te tellen en kunnen inspelen op de situatie.

Bij grotere uitvaartorganisaties kan het gebeuren dat je als nabestaande in de dagen na het overlijden te maken krijgt met verschillende contactpersonen van die organisatie. Wij kiezen bewust voor één aanspreekpunt. Wij voegen ons daarbij naar de agenda van de familie die wij begeleiden en dat geeft rust.

Een ander pluspunt is dat je alle vrijheid hebt om te kiezen wat jij wil. Jouw keuze is leidend. We hebben geen enkel commercieel belang bij het aanbieden van bepaalde producten en diensten. Door de jaren heen hebben we goede en minder goede ervaringen gehad en hierdoor hebben we natuurlijk wel onze voorkeuren. We hebben een assortiment samengesteld van producten waar we achter staan. Dat is voor ons handig als uitgangspunt. Maar hier zitten we niet aan vast. Dus als jij totaal iets anders in gedachten hebt, is dat voor ons geen probleem. Dan gaan we daarnaar op zoek. Vorig jaar was er bijvoorbeeld een architect die een heel specifiek beeld had van een bamboe kist. Het was even zoeken, maar uiteindelijk vonden we er één die heel dicht in de buurt kwam.

Samenvattend; wij hebben alle tijd voor jou en hoeven hierover geen verantwoording af te leggen, tijdens het regelen van de uitvaart hoef je je verhaal niet telkens opnieuw te vertellen want je hebt de hele periode met één uitvaartbegeleider te maken en wij hebben geen commercieel belang bij het aanbieden van producten, waardoor jij de regie hebt en kunt kiezen wat bij jou past.

Lees ook onze andere blogs

Liefdevolle aandacht na de uitvaart

Liefdevolle aandacht na de uitvaart

Na de uitvaart gaat het leven voor de nabestaanden weer door. Maar hoe doe je dat en wat heb je nodig? Anouk Vonk biedt namen De Zwaan Uitvaarten een luisterend oor en denkt graag mee.

Lees meer
Bloemen bij een uitvaart

Bloemen bij een uitvaart

Wat worden er veel bloemen bij een uitvaart weggegooid. Zonde, vinden wij. Dat kan ook anders. Wij geven graag tips en inspiratie voor duurzame keuzes, betekenisvolle rituelen en diverse producten met bloemen.

Lees meer
Na de uitvaart… hoe verder?

Na de uitvaart… hoe verder?

Na de uitvaart zet je de eerste stappen in een leven zonder die ander. Als je vastloopt in het proces na een verlies, is het goed om eerst te kijken waar je behoefte precies ligt. Wij kennen een aantal zeer deskundige rouwbegeleiders die werken vanuit diverse invalshoeken.

Lees meer
Boeken over rouw en verlies

Boeken over rouw en verlies

Wij houden van boeken en laten ons inspireren door verhalen en door taal. Niet alleen door non-fictie boeken over rouw en verlies, maar ook romans en poëzie. Een paar tips!

Lees meer
Bijzondere uitvaartlocaties

Bijzondere uitvaartlocaties

Een afscheidsbijeenkomst kan bijna overal plaatsvinden. Alternatieve locaties bieden naast sfeer en een persoonlijke tint ook andere voordelen. Doe hier ideeën en inspiratie op.

Lees meer
Petra Branderhorst

Petra Branderhorst

Petra Brandenhorst is één van de oprichters van De Zwaan Uitvaarten in Utrecht, en sinds een paar jaar ‘met pensioen’. Hoe kijkt Petra terug op haar jaren als uitvaartbegeleider?

Lees meer
Zelf een kist maken

Zelf een kist maken

Overweeg je zelf een kist te maken? Kan dat? Ja, dat kan! Zeker als je een beetje handig bent, en je er ook de tijd voor hebt. De zelfgebouwde kist moet wel voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Lees meer
Dementie en uitvaarten

Dementie en uitvaarten

Wat doen we met onze dementerende opa of oma rondom een uitvaart? Door de vergrijzing is dit een steeds groter wordend vraagstuk. Wat gaan we vertellen, wat kunnen we doen?

Lees meer
Alternatief rouwvervoer

Alternatief rouwvervoer

Wij zijn gewend aan auto’s. En er zijn hele mooie rouwauto’s. Maar soms heeft een familie er niets speciaals mee. Gelukkig zijn er alternatieven voor de traditionele rouwauto.

Lees meer
Budget uitvaarten

Budget uitvaarten

Beperkt uitvaartbudget? Een mooi afscheid hoeft niet veel geld te kosten. Wij verzorgen met regelmaat een uitvaart waarbij we rekening houden met een beperkt budget.

Lees meer
Kinderen en uitvaarten

Kinderen en uitvaarten

Hoe betrek en begeleid je kinderen bij een uitvaart? Kinderen stellen vragen over de dood. Die vragen nodigen uit tot duidelijke antwoorden. Kinderen geven ook hun eigen grenzen aan. We geven een kind de ruimte om in een veilige omgeving te ontdekken hoe ‘dood-zijn’ eruit ziet en mee te maken wat begraven is. Niks moet en je mag alles vragen.

Lees meer
Ongeacht waar u verzekerd bent, u kunt bij ons terecht

Ongeacht waar u verzekerd bent, u kunt bij ons terecht

Wij Nederlanders zijn gesteld op zekerheid. We verzekeren ons voor allerlei calamiteiten, want je kunt maar beter voorbereid zijn op het onverwachte, nietwaar. Zodra je je voor iets hebt verzekerd, heb je een gerust gevoel: het is geregeld. En daarna ga je weer door...

Lees meer
Een wade, een zacht alternatief voor een uitvaartkist

Een wade, een zacht alternatief voor een uitvaartkist

Het gebruik van een wade is een prachtig alternatief voor het begraven of cremeren in een kist. Volgens het woordenboek betekent het woord wade het bedekken van iets met een kleed. En dat is precies wat er dan gebeurt: de overledene wordt niet in een kist gelegd, maar...

Lees meer
Duurzame uitvaart

Duurzame uitvaart

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en we merken dat de belangstelling voor een groene of milieuvriendelijke uitvaart toeneemt. Wij krijgen vaak de vraag of het 'beter' is om te kiezen voor cremeren of begraven. Uit onderzoek blijkt dat begraven en cremeren...

Lees meer