De Zwaan Uitvaarten

Melden van overlijden: 030 238 00 38
Utrecht, de Bilt, Bilthoven, Zeist & regio

Driebergen is bekend terrein voor De Zwaan Uitvaarten. Wij hebben veel ervaring met uitvaarten in Driebergen en kennen de lokale mogelijkheden goed. Als u zich aan het oriënteren bent, zijn wij graag uw gids. Misschien bent u opzoek naar informatie voor uzelf of wellicht heeft u afscheid moeten nemen van een dierbare. Wij kijken graag samen met u naar de juiste invulling voor een uitvaart in Driebergen.

Wat te doen na een overlijden? 

Veel mensen denken dat ze na het overlijden van een dierbare onmiddellijk moeten bellen naar een uitvaartondernemer om de uitvaart te regelen. Wij vinden het belangrijk dat u weet dat u die druk niet meteen hoeft te voelen. Het kan absoluut geen kwaad als u de tijd neemt om met de intieme kring rondom de overledene samen te zijn. Wel is het van belang dat er een arts wordt ingeschakeld om het overlijden vast te stellen. Wanneer u eraan toe bent, kunt u contact met ons opnemen door ons te bellen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar en zullen u stap voor stap begeleiden. Tot aan de uitvaart in Driebergen houden wij het overzicht en de regie.

Waarmee helpen wij u precies?

Voor een uitvaart moet veel geregeld worden. De vrouwen van De Zwaan Uitvaarten hebben veel korte lijntjes, zij kennen de weg en weten precies welke zaken van belang zijn voor een uitvaart in Driebergen. Enkele belangrijke dingen die moeten gebeuren zijn onder meer:

  • Zorg dragen voor de opbaring; thuis of in een uitvaartcentrum van uw keuze.
  • Contact leggen met een begraafplaats of crematorium om de uitvaart in Driebergen te plannen.
  • Indien nodig een graf uitzoeken.
  • Kist, mand of wade kiezen.
  • Indien gewenst een keuze maken voor een rouwkaart en/of advertentie.
  • Invulling geven aan de uitvaartceremonie; welke muziek is belangrijk, wie zullen er spreken, kunnen we een bijpassend ritueel bedenken en hoe kan men afscheid nemen en condoleren.
  • Opstellen van een begroting

De Zwaan Uitvaarten is er voor u

Onze stijl van werken bij het verzorgen van een crematie of begrafenis is persoonlijk; ondersteunend waar dat nodig is en zelf laten doen waar dat gewenst is. We zijn een kleinschalige begrafenisonderneming of uitvaartonderneming bestaande uit drie vrouwen. We komen graag bij u thuis, maar u bent ook welkom in ons kantoor in Utrecht. Wellicht heeft u nog vragen of gewoon even de behoefte om te praten over de mogelijkheden voor een uitvaart in Driebergen. Wij zijn er voor u. Kom gerust eens langs. Telefonisch zijn wij 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar.

Wees voorbereid op een uitvaart in Driebergen

Driebergen heeft één begraafplaats, de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Traay. Het is een bosrijk gebied en op het terrein staat een kapel waar u met een gezelschap tot 100 personen terecht kunt voor een uitvaart in Driebergen. In de nabije omgeving kunt u ook nog denken aan de Nieuwe Algemene Begraafplaats in Doorn, een klein stukje verderop. Voor een crematie in Driebergen moeten we uitwijken naar een crematorium in de nabije omgeving. Maar een afscheidsplechtigheid kan ook plaatsvinden op een aparte locatie. Denk bijvoorbeeld aan Antropia op landgoed de Reehorst. Het heeft verschillende zalen en vooral de aangrenzende tuin biedt mooie mogelijkheden voor een uitvaart in de buitenlucht. En in de directe omgeving zijn nog veel meer alternatieven voor een uitvaart in Driebergen. Bijvoorbeeld een oude opgeknapte boerderij in Zeist, een opengestelde molen in Utrecht, Kasteel Cammingha in Bunnik of de prachtige witte kerk van de broedergemeente in Zeist.

Wilt u meer weten of met ons doorpraten over de mogelijkheden voor een uitvaart in Driebergen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 030 238 00 38 of stuur een e-mail naar info@dezwaanuitvaarten.nl. Wij begeleiden u graag bij de voorbereiding op een uitvaart in Driebergen. Indien gewenst komen wij kostenloos bij u langs voor een persoonlijk wensgesprek.