Uitvaartwensen

Praten over de dood en uw wensen rondom uw uitvaart is niet altijd makkelijk. Het kan confronterend zijn, maar tegelijkertijd ook rust bieden. Bovendien weten we uit ervaring dat het voor nabestaanden heel troostend kan zijn als zij weten wat de belangrijkste wensen van hun dierbare zijn. Een goede voorbereiding kan bijdragen aan een goed afscheid.

Wensgesprek

Een wensgesprek gaat over meer dan alleen uw uitvaartwensen. Het gaat over hoe u in het leven staat, wat u belangrijk vindt en ook over de mensen om u heen. Zo’n gesprek kan zijn voor uzelf, voor een familielid of iemand anders die aan uw zorgen is toevertrouwd. Soms is het overlijden aanstaande, soms komt de wens voort uit de behoefte om alles te regelen of te horen wat er allemaal mogelijk is. We informeren en adviseren u graag over de mogelijkheden, zodat u afgewogen keuzes kunt maken. We kunnen bij u thuis langskomen of een afspraak maken op ons kantoor. Een wensgesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend. Na afloop maken we een verslag dat u per mail of post toegestuurd krijgt. Op uw verzoek kunnen we ook een kostenbegroting maken.

Wensboekje

Als u op reis gaat, legt u de dingen klaar die u mee wilt nemen. De Zwaan Uitvaarten heeft een reisgids gemaakt die u kunt gebruiken om notities te maken als voorbereiding op uw laatste reis. In de gids staan vragen die u kunnen helpen tijdens uw denkproces. U kunt de vragen zo beknopt of uitgebreid beantwoorden als u zelf wilt. Het is verstandig uw wensenboekje bij uw andere belangrijke papieren te bewaren. U kunt bij ons een boekje aanvragen. Gebruik hiervoor ons contactformulier. Wij sturen u de reisgids kosteloos toe.

Workshop ‘Mijn Laatste Reis’

Twee keer per jaar geeft De Zwaan Uitvaarten de workshop ‘Mijn laatste reis’. Wij zorgen voor een veilige en informele sfeer. In een kleine groep van ongeveer acht deelnemers zullen we op een lichte en speelse wijze ontdekken wat er in uw reiskoffer meegaat. Aan het eind van de workshop hebt u ideeën opgedaan, u hebt goede informatie over wat er kan en mag rondom een uitvaart en u heeft nagedacht over wat u zelf wilt beslissen en wat u wilt overlaten aan uw naasten.

De eerstvolgende workshop vindt plaats op donderdagavond 26 oktober van 19.00 tot 21.30 uur bij ons op kantoor. 

Bij interesse, kunt u zich aanmelden middels een mail naar info@dezwaanuitvaarten.nl. Kunt u er niet bij zijn, maar wilt u een volgende keer aanhaken, dan zetten wij u graag op de lijst van geïnteresseerden. Laat het ons weten.

Op aanvraag kunnen wij de workshop ook op locatie verzorgen bij u thuis, voor uw vereniging of buurthuis.