De Zwaan Uitvaarten

Melden van overlijden: 030 238 00 38
Utrecht, de Bilt, Bilthoven, Zeist & regio

Als een dierbaar persoon in uw leven is overleden en u wilt een uitvaart in Utrecht regelen dan is De Zwaan Uitvaarten graag uw gids. Wij kennen de mogelijkheden voor uitvaartzorg in Utrecht goed door onze jarenlange ervaring en kijken graag samen met u naar de juiste invulling voor een uitvaart in Utrecht.

Wat te doen na een overlijden? 

Veel mensen denken dat ze na het overlijden van een dierbare onmiddellijk moeten bellen naar een uitvaartondernemer om de uitvaart te regelen. Wij vinden het belangrijk dat u weet dat u die druk niet meteen hoeft te voelen. Het kan absoluut geen kwaad als u de tijd neemt om met de intieme kring rondom de overledene samen te zijn. Wel is het van belang dat er een arts wordt ingeschakeld om het overlijden vast te stellen. Wanneer u eraan toe bent, kunt u contact met ons opnemen door ons te bellen. De Zwaan Uitvaarten staat voor persoonlijke uitvaartbegeleiding. Stap voor stap begeleiden wij u en samen geven we de uitvaart in Utrecht vorm. Tot aan de uitvaart houden wij het overzicht en de regie.

Waarmee helpen wij u precies?

Voor een uitvaart moet veel geregeld worden. De vrouwen van De Zwaan Uitvaarten hebben veel korte lijntjes en weten precies welke zaken van belang zijn voor een uitvaart in Utrecht. Enkele belangrijke dingen die moeten gebeuren zijn onder meer:

  • Zorg dragen voor de opbaring; thuis of in een uitvaartcentrum van uw keuze.
  • Contact leggen met een begraafplaats of crematorium om de uitvaart in Utrecht te plannen.
  • Indien nodig een graf uitzoeken.
  • Kist, mand of wade kiezen.
  • Indien gewenst een keuze maken voor een rouwkaart en/of advertentie.
  • Invulling geven aan de uitvaartceremonie; welke muziek is belangrijk, wie zullen er spreken, kunnen we een bijpassend ritueel bedenken en hoe kan men afscheid nemen en condoleren.
  • Opstellen van een begroting

De Zwaan Uitvaarten is er voor uitvaartzorg in Utrecht.

Onze stijl van werken bij het verzorgen van een crematie of begrafenis is persoonlijk; ondersteunend waar dat nodig is en zelf laten doen waar dat gewenst is. We zijn een kleinschalige uitvaartonderneming in Utrecht bestaande uit drie vrouwen. We komen graag bij u thuis, maar u bent ook welkom in ons kantoor middenin Utrecht. Wellicht heeft u nog vragen of gewoon even de behoefte om te praten over de mogelijkheden voor een uitvaart in Utrecht. Wij zijn er voor u. Kom gerust eens langs. Telefonisch zijn wij 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar.

Ervaren begrafenisondernemer in Utrecht

De Zwaan Uitvaarten heeft ruime ervaring in het verzorgen van begrafenissen en crematies in de regio Utrecht op een respectvolle wijze. Als begrafenisondernemer bieden wij altijd de steun en begeleiding die nodig is, ongeacht uw vragen of wensen. Wij doen er alles aan om u zo veel mogelijk te ontzorgen.

Wees voorbereid op een uitvaart in Utrecht

Als u op reis gaat bereidt u zich goed voor. Maar hoe zit het met uw laatste reis? Die van uw uitvaart. Heeft u daar al eens over nagedacht en/of dingen voor geregeld? Als u in Utrecht woont zou het zomaar kunnen zijn dat ook uw uitvaart in Utrecht plaats zal vinden. Als uitvaartonderneming in Utrecht kennen wij de mogelijkheden. Naast de gebaande paden, zoals een ceremonie in de aula op een begraafplaats of in een crematorium zijn er nog veel meer mogelijkheden voor een uitvaart in Utrecht. Denk ook eens aan andere locaties. Bijvoorbeeld een theater, middenin de natuur, in een oude boerderij, een molen of gewoon thuis. Een uitvaart in Utrecht kan op veel verschillende manieren ingekleurd worden en wij bieden u graag een breed palet aan kleuren aan. 

De dood maakt deel uit van het leven en wij vinden het belangrijk dat dit bespreekbaar wordt gemaakt. Wij sporen u dan ook graag aan om na te denken over uw laatste reis. Dit geeft u rust, maar zeker ook uw nabestaanden. Als u behoefte heeft aan een persoonlijk voorgesprek, kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 030 238 00 38 of een e-mail te sturen naar info@dezwaanuitvaarten.nl. Wij begeleiden u graag bij de voorbereiding op een uitvaart in Utrecht.