Uitvaart Zeist

Voor een uitvaart in Zeist bent u bij De Zwaan Uitvaarten op de juiste plek. Als een dierbaar persoon in uw leven is overleden zijn wij graag uw gids. Wij kennen de mogelijkheden in Zeist goed door onze jarenlange ervaring en kijken graag samen met u naar de juiste invulling voor een uitvaart in Zeist.

Uitvaart Zeist

Wat te doen na een overlijden in Zeist? 

U kunt allereerst gerust de tijd nemen om met de intieme kring rondom de overledene samen te zijn. Wij vinden het belangrijk dat u weet dat u geen druk hoeft te voelen om meteen contact op te nemen met een uitvaartonderneming. Het is wel van belang dat er een arts langskomt om het overlijden in Zeist vast te stellen. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw huisarts. Als dat is gebeurd en u bent er zelf ook aan toe, dan kunt u ons bellen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar en zullen u stap voor stap begeleiden bij de uitvaart in Zeist.

Als u ons belt, noteren we enkele persoonsgegevens en vragen we naar uw wensen rondom de laatste zorg. Daarna komen we naar u toe. De laatste verzorging is een liefdevolle handeling, waarbij uw dierbare wordt verzorgd en gekleed. Bij een overlijden thuis in Zeist kunt u dit samen met familieleden doen, waarbij wij u helpen. U kunt het ook aan ons overlaten.

De dagen tussen het overlijden en de uitvaart in noemen wij de opbaarperiode. Een opbaring betekent niet per definitie dat er allemaal mensen langskomen om afscheid te nemen. Een opbaring is nodig om de conditie van het lichaam zo optimaal mogelijk te houden. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. De opbaring kan thuis plaatsvinden. Het voordeel van een thuisopbaring is dat de naasten in alle rust en vrijheid afscheid kunnen nemen van de overledene. De overledene kan op bed of in een kist worden opgebaard. Ook hebben wij ervaring met het opbaren met graszoden. Het is echter ook mogelijk om de opbaring in een uitvaartcentrum te laten plaatsvinden. De Zwaan Uitvaarten kan u verschillende opties voorleggen voor de uitvaart in regio Zeist

 

Waarmee helpt De Zwaan Uitvaarten u verder precies?

Voor een uitvaart in Zeist moet veel geregeld worden. De vrouwen van De Zwaan Uitvaarten hebben veel korte lijntjes, zij kennen de weg en weten precies welke zaken van belang zijn voor een uitvaart. Enkele belangrijke dingen die moeten gebeuren zijn onder meer:

  • Contact leggen met een begraafplaats of crematorium om de uitvaart in Zeist of omstreken te plannen.
  • Indien nodig een graf uitzoeken.
  • Kist, mand of wade kiezen.
  • Indien gewenst een keuze maken voor een rouwkaart en/of advertentie.
  • Invulling geven aan de uitvaartceremonie; welke muziek is belangrijk, wie zullen er spreken, kunnen we een bijpassend ritueel bedenken en hoe kan men afscheid nemen en condoleren.
  • Opstellen van een begroting

 

De Zwaan Uitvaarten is er voor u

Onze stijl van werken bij het verzorgen van een crematie of begrafenis in Zeist is persoonlijk; ondersteunend waar dat nodig is en zelf laten doen waar dat gewenst is. We zijn een kleinschalige begrafenisonderneming of uitvaartonderneming bestaande uit drie vrouwen. We komen graag bij u thuis, maar u bent ook welkom in ons kantoor in Utrecht. Wellicht heeft u nog vragen of gewoon even de behoefte om te praten over de mogelijkheden voor een uitvaart in Zeist. Wij zijn er voor u. Kom gerust eens langs. Telefonisch zijn wij 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar. We staan ook graag voor u klaar voor een uitvaart in omgeving Utrecht zoals Nieuwegein, De Bilt, Bilthoven, Driebergen, Doorn, Houten of Amersfoort.

Uitvaartzorg Zeist
Begrafenis Zeist

Wees voorbereid op een uitvaart in Zeist

Voor een begrafenis in Zeist kunt u terecht op begraafplaats Zeister Bosrust. De naam zegt het al; deze bosrijke begraafplaats heeft een aula waar een afscheidsceremonie kan plaatsvinden. Sinds medio 2020 heeft de gemeente Zeist ook een gelijknamig crematorium op hetzelfde terrein. Maar u zit niet vast aan deze locatie. U kunt voor een ceremonie ook heel goed op een andere plek in Zeist neerstrijken. Denk bijvoorbeeld aan een mooi verbouwde stal met een huiselijke sfeer, een oranjerie op Landgoed Vollenhoven, middenin de natuur, het Beauforthuis of restaurant Het Jagershuys.

Wilt u meer weten of met ons doorpraten over de mogelijkheden voor een uitvaart in Zeist? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 030 238 00 38 of stuur een e-mail naar info@dezwaanuitvaarten.nl. Wij begeleiden u graag bij de voorbereiding op een uitvaart in Zeist. Indien gewenst komen wij kostenloos bij u langs voor een persoonlijk wensgesprek.