Uitvaart

Nadenken over uw eigen uitvaart of de uitvaart van iemand die u dierbaar is: het is iets waar u zich waarschijnlijk liever niet mee bezighoudt. Toch kan het rust geven om hierover te praten en na te denken. Iedereen krijgt op zeker moment te maken met een overlijden in de persoonlijke sfeer. Er komt dan veel op u af en u moet allerlei praktische zaken regelen worden voor de uitvaart.

De Zwaan Uitvaarten begeleidt u graag in deze dagen. Nel, Annemieke, Nathalie en Catrien zorgen dat alles wat nodig is voor de uitvaart geregeld wordt. In de week van de uitvaart heeft u te maken met één contactpersoon. Diegene is altijd bereikbaar voor vragen of een geruststelling. Wij geven u alle ruimte om afscheid te nemen en zijn in de week na het overlijden beschikbaar voor u. Wij kunnen u precies vertellen welke mogelijkheden rondom een uitvaart er zijn. Samen zorgen we voor een persoonlijk afscheid.

Wat komt er kijken bij het regelen van een uitvaart?

Als een dierbare overlijdt, komt er veel op u af. De belangrijkste zaken die voor een uitvaart geregeld moeten worden noemen we hieronder. De Zwaan Uitvaarten zal u stap voor stap begeleiden en samen geven we vorm aan de uitvaart. Tot en met de dag van de uitvaart houden wij het overzicht en de regie.

Het overlijden bevestigen

Bij een overlijden is het van belang dat er allereerst een arts wordt ingelicht. Deze komt langs om het overlijden officieel vast te stellen. U kunt daarvoor gewoon uw huisarts bellen. De arts geeft daarna een verklaring van overlijden af. Met de overlijdensverklaring van de huisarts kunnen wij vervolgens aangifte van overlijden doen bij de Burgerlijke Stand in de plaats van overlijden.

De laatste verzorging van de overledene

Als het overlijden is vastgesteld door de huisarts, en u bent er zelf ook aan toe, dan kunt u ons bellen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar en zullen u stap voor stap begeleiden. Als u ons belt, noteren we enkele persoonsgegevens en vragen we naar uw wensen rondom de laatste zorg. Daarna komen we naar u toe. De laatste verzorging is een liefdevolle handeling, waarbij uw dierbare wordt verzorgd en gekleed. Bij een overlijden thuis kunt u dit samen met familieleden doen, waarbij wij u helpen. U kunt het ook aan ons overlaten.

Het opbaren van het lichaam

De dagen tussen overlijden en de uitvaart, noemen wij de opbaarperiode. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. De opbaring kan bijvoorbeeld thuis plaatsvinden. Het voordeel van een thuisopbaring is dat de naasten in alle rust en vrijheid afscheid kunnen nemen van de overledene. De overledene kan op bed of in een kist worden opgebaard. In beide gevallen moet ervoor gezorgd worden dat het lichaam gekoeld wordt. Het is ook mogelijk om de opbaring in een uitvaartcentrum te doen. Dan kunt u op afspraak langskomen voor een rouwbezoek.

Het organiseren van de uitvaart

Wanneer iemand is overleden, dient de uitvaart uiterlijk op de zesde werkdag na overlijden plaats te vinden. Daarvoor moeten vele keuzes gemaakt worden. Allereerst natuurlijk de vraag of het een begrafenis of een crematie moet worden. En vervolgens komen de locatie voor de uitvaartceremonie, een rouwkaart en eventueel een advertentie aan bod. Welke kist, mand of wade wenst u? En dan de invulling van de uitvaartceremonie; welke muziek is belangrijk? Wie zullen er spreken en hoe kan men afscheid nemen en condoleren?  Een uitvaart vergt veel organisatie. Wij helpen u met het plannen, regelen, en op elkaar afstemmen van al deze keuzes. Tevens stellen wij een begroting op binnen de financiële mogelijkheden. Ook kunnen wij helpen bij de afhandeling van een eventuele uitvaartverzekering. Bovenstaande zaken zijn slechts de ‘grote’ zaken die geregeld moeten worden voor een uitvaart. Er zijn echter nog veel andere details die om aandacht vragen.

Waarom kiezen voor De Zwaan Uitvaarten:

  • Samen met u verzorgen wij een passend en persoonlijk afscheid
  • Wij bewegen met u mee en nemen de regie waar nodig
  • Wij zijn sterk in het bedenken van passende rituelen
  • Wij hebben oog voor schoonheid en detail
  • Wij denken in kansen en mogelijkheden
  • U heeft te maken met slechts één contactpersoon tijdens de week van de uitvaart
  • De vakvrouwen van De Zwaan Uitvaarten hebben bijna 15 jaar ervaring
  • Wij kennen alle mogelijkheden voor een crematie in Utrecht en omstreken

Neem contact met ons op

Wilt u onze hulp inschakelen voor het regelen van een uitvaart in UtrechtAmersfoortBilthovenDe BiltNieuwegeinZeistHoutenDriebergenDoorn of elders? Of zou u graag een persoonlijk voorgesprek willen, om de mogelijkheden voor uw afscheid te bespreken? Belt u ons dan op 030 238 00 38 of stuur een e-mail naar info@dezwaanuitvaarten.nl. Vanzelfsprekend beantwoorden wij ook graag al uw vragen die niet meteen met een uitvaart te maken hebben.