Ervaringen

Dank voor je liefdevolle, zorgvuldige, respectvolle, toegankelijke, integere en nabije begeleiding Annemieke. Zo mooi afgestemd en omgegaan met verschillende ‘karakters’ en ‘verhoudingen’. Alles vanuit rust en ruimte. Groot compliment voor jou! We voelden ons zeer verbonden met jou, dat ging ook zo vanzelf… we gingen helemaal van je houden.
We gingen helemaal van je houden

De dames van De Zwaan boden wat wij zochten: deskundigheid, betrokkenheid, kleinschaligheid en een prettige sfeer. Jullie hebben het talent om aan te sluiten bij onze wensen. Jullie dachten mee, maar lieten ons tegelijk vrij. Jullie gaven heldere informatie waar nodig en namen ons alle regelwerk uit handen. Mede dankzij jullie hebben we op onze eigen wijze afscheid kunnen nemen van mijn vader.
Talent

Overvallen door een plotseling overlijden was Nathalie vanaf het eerste moment midden in de nacht en alle dagen erna tot aan de crematie en herdenking, voor ons een belangrijke steunpilaar. Zij had een uitnodigende stijl, die ons alle ruimte gaf om op onze eigen manier het afscheid vorm te geven. Ze was doeltreffend en nuchter, maar het meest waren we toch getroffen door haar aandachtige aanwezigheid voor ons. In die week zelf, maar ook in de weken erna en tot aan de afronding toe. Steeds professioneel, maar we hebben bovenal ervaren hoe zij zelf daarin persoonlijk present was én ons zag in wie wij zijn en wat we nodig hadden.
Onno en Muike
Steunpilaar met een uitnodigende stijl

Steeds vaker moet ik aan jou denken en aan de enorme belangrijke rol die jij gespeeld hebt. Ik heb jou ervaren als een baken in de dagen na het overlijden. Je was heel duidelijk en toch bescheiden aanwezig. Liet gebeuren wat er gebeurde en stuurde kordaat wanneer dat nodig was. En in dat alles straalde je ook nog eens een hoop warmte uit.
Een baken in de dagen na het overlijden

Begin juni heeft Nel ons begeleid bij het organiseren van de crematie van mijn vader. Het was fijn om Nel erbij te hebben. Het voelde alsof ze voor even deel van de familie was, heel vertrouwd. Ze luisterde naar onze wensen, had goede suggesties en waar nodig pakte ze door. Zo hebben we mijn vader weggebracht en zijn we langs een paar plekken gereden waar hij gewoond heeft. Het voelde allemaal heel gewoon, maar eigenlijk is dat heel bijzonder!
Alsof ze voor even deel van de familie was, heel vertrouwd

De Zwaan bewijst het tegendeel van de commerciële maatschappijen die uit zijn op geld. Annemieke verstaat haar vak, op elk moment in de fase van afscheid weet zij wat ze moet doen. Het contact met haar was prettig, laagdrempelig en persoonlijk. Dankzij haar hebben wij een heel bijzonder afscheid kunnen regelen binnen het budget wat wij voor ogen hadden. Naast alle organisatorische zaken weet zij ook heel goed op cruciale momenten net even de juiste dingen te zeggen.
Precies de juiste woorden

Dank je wel voor de perfecte organisatie van de begrafenis van onze moeder. Je hebt werkelijk overal aan gedacht en was een grote steun bij alle keuzes die wij moesten maken. Het was fijn dat je ons door het proces leidde en ons alternatieven bood zonder iets op te dringen. Je liet ons alles van alle kanten zien en liet ons de keus. Dat was mooi!

Alternatieven

Bedankt voor jouw rol bij de organisatie van de uitvaart. Je had het wat mij betreft niet beter kunnen doen. Het ging allemaal vanzelf en dat paste zo goed in ons proces van de laatste weken/maanden. Hoe zwaar en verdrietig het ook was, we hebben het allemaal samen gedaan. Dat lijkt gewoon, maar ik vind dat heel bijzonder.

Het ging allemaal vanzelf

Jij gaf ons de ruimte om de elementen voor het afscheid zelf in te vullen en hield tegelijkertijd de vaart erin. Je bracht ons van de eerste schok, via verwerking en acceptatie, naar een goed gevoel over het proces van afscheid nemen. Dank voor je begeleiding, voor je helderheid van geest en voor je geduld.
Ruimte en geduld

Via een nichtje kregen wij De Zwaan als uitvaartonderneming getipt. Wat een verademing in zo’n hectische tijd. Eigenlijk woonden we niet eens in hun werkgebied! Nathalie heeft onze familie van A tot Z begeleid, ons stap voor stap aan de hand genomen en vertelt wat er op welk moment gedaan en geregeld moest worden. We hebben Nathalie ervaren als een meelevend persoon. Dank je en jullie wel!
Annemieke Franken

Verademing in hectische tijd

De manier waarop de uitvaartbegeleiding van de Zwaan Uitvaarten plaatsvond hebben we op hoge prijs gesteld. Het was contact met een open oog en oor voor de wensen van de overledene en de familie. De perfecte persoonlijke aanpak heeft ons erg geholpen. Respectvol en met een menselijke maat!
Respectvol en met een menselijke maat

Alles liep zaterdag zoals het moest. Dankjewel voor je hulp. Een mooi voorbeeld van synergie. We maakten elkaar sterker en creatiever. Zo werk ik graag, omdat het dan flitst. Iedereen blij.

Synergie; we maakten elkaar sterker en creatiever

Een begrafenis, het regelen ervan en de afsluiting van het geheel zijn zaken die niet dagelijks voorkomen. Dan is het heerlijk om iemand als jou te hebben die aandacht heeft en geeft, respectvol en steunend is, eigen initiatieven stimuleert, de zaken perfect regelt en doet wat ze zegt te doen. Je bent prettig in de omgang, geeft vertrouwen en je bent zorgzaam naar de achterblijvers toe.

Respectvol en zorgzaam

Ik heb ervaren hoe belangrijk het is wanneer iemand er gedurende de hele week, van overlijden tot en met de afscheidsbijeenkomst, voor je is. Iemand die weet wat er allemaal geregeld moet worden en daar als een doortastend, rustig en empathisch baken bij aanwezig is. Een professional die zeer soepel invoegt in de sfeer die ze aantreft. Iemand die zowel de hoofdlijnen als de details in de gaten houdt en die op de juiste momenten onder je aandacht brengt. Tijdens de afscheidsbijeenkomst kon ik me volledig concentreren op mijn dierbaren en had ik er vertrouwen in dat alles goed zou komen.

Doortastend, rustig en empathisch baken

We willen we je heel hartelijk bedanken voor de fijne, professionele en persoonlijke begeleiding bij het afscheid van onze moeder. Jouw rustige en respectvolle aanpak met oog voor detail deed ons goed, was effectief en maakte dat de allereerste zaken die snel bedacht en geregeld moesten worden helder afgehandeld konden worden. Ook het afscheid bij Den en Rust was persoonlijk, intiem en geheel in de geest van onze moeder.

Oog voor detail

Ik wil nu alvast zeggen dat ik eigenlijk geen woorden kan vinden om te zeggen hoe dankbaar ik ben voor de jaren, die ik met jullie heb meegemaakt. Wat heb ik veel geleerd. Niet alleen van het hele uitvaartgebeuren, maar vooral van jullie leefwijze en levenshouding. De houding van ‘als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat’. Maar ook het mededogen voor de mensen om jullie heen. Dank, dank, dank daarvoor. Ik neem het mee in mijn leven.
Reactie van een uitvaartassistente die, na vele jaren, stopte met haar functie

Het is alweer twee weken geleden dat we afscheid namen op een voor ons hartverwarmende manier. Wat een vakvrouw ben je, dat wilde ik je even laten weten. Ondanks alle verdriet had het niet beter gekund.
Het had niet beter gekund

We zijn ontzettend blij met de manier waarop het is gegaan, maar ook met jou als mens. Zo betrokken. Je geeft veel ruimte, maar je hebt toch ook de touwtjes strak in handen. Het was in alle opzichten precies zoals we het ons voorstelden.
Precies zoals we het ons voorstelden

De vergelijking is een beetje vreemd maar je dienstverlening was als een geschenk uit de hemel.
Ik vind het bijzonder hoe je er bent zonder dat je aanwezig bent. En op die momenten spons je al de informatie op die je nodig hebt. Vanaf moment 1 heb je iedereen in je opgenomen en geplaatst en dat ben je nooit vergeten. In het hele proces heb ik geen moment getwijfeld aan een goede afloop en dat is mede ook aan jou te danken.
Een geschenk uit de hemel

De indruk die jij bij ons achtergelaten hebt, is ons allemaal heel dierbaar. Het heeft veel betekent voor ons. Pas waren hier nog twee collega’s van mijn man en die begonnen er ook over. Kortom, je blijft altijd op een hele positieve, lieve manier in mijn gezin rond dwarrelen. En dat wil ik je graag laten weten. Lieve groet.
Warme woorden na negen jaar

Dank voor jullie aangename bijdrage aan de begrafenis van mijn tante. Bij mijn moeder had ik slechte ervaringen. Nu was dat heel anders. Het heeft me heel goed gedaan, hoe jullie op dat moment voor haar zorgden en zelfs lief voor haar waren. Ik vond het heel prettig, dat jullie vrouwen zijn en vond het ook heel fijn, dat het ook heel liefdevol kan. Daarvoor wil ik jullie heel hartelijk danken. Jullie betrokkenheid en liefdevol omgaan met ons, heeft me erg goed gedaan.
Hoe liefdevol de laatste zorg kan zijn

Lieve Nel, denkend aan jou denk ik: liever had ik je niet ontmoet. Toen het toch moest was ik blij. Regelend op de achtergrond, met een open hart, er altijd zijn.
Met een open hart