Wat kost een uitvaart?

Kosten

Een uitvaart is maatwerk. De kosten voor een uitvaart bepaalt u zelf. De keuzes die u maakt zijn hierop van invloed. Wij gebruiken onze expertise en ervaring om binnen uw budget te kijken naar de mogelijkheden.

Een uitvaart kost gemiddeld € 7.500 tot € 10.000. Een crematie is over het algemeen goedkoper dan een begrafenis, maar ook andere keuzes zijn van invloed. Denk hierbij aan rouwvervoer, rouwcentrum, opbaarmateriaal, condoleance, catering, bloemen, rouwkaart, advertentie, kist, mand of wade in verschillende prijsklassen.

Verwacht u veel mensen en heeft u bijzondere wensen dan kunnen de kosten oplopen. Heeft u minder te besteden, dan kunt u ervoor kiezen om een aantal zaken zelf te doen. Wij denken hierin graag met u mee.

Verzekeringen

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen. Bij een verzekering in natura heeft u gekozen voor een vooraf samengesteld pakket diensten. Bij een kapitaalverzekering ontvangt u een bedrag dat u naar eigen inzicht kunt uitgeven aan de uitvaart.

Wat voor verzekering u ook heeft, u bent altijd vrij om zelf een uitvaartondernemer te kiezen die bij u past. Vaak staat er op de polis een uitvaartonderneming genoemd met een telefoonnummer dat u kunt bellen, maar dit is niet verplicht. De Zwaan Uitvaarten kijkt, indien gewenst, graag met u mee om duidelijkheid te scheppen over uw uitvaartverzekering. In overleg met u kunnen wij de uitkering met de verzekeraar(s) regelen.