Bijzondere uitvaartlocaties

Een afscheidsbijeenkomst voor een uitvaart kan bijna overal plaatsvinden. Er is veel meer mogelijk dan mensen vaak denken. Van een theater tot een oud fort, van een oude stal die sfeervol is verbouwd tot een restaurant. Of gewoon in je eigen huis, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Heb je een favoriete plek? Wellicht kan het daar dan wel!

 

Meer tijd beschikbaar voor het afscheid

Het voordeel van dit soort locaties is dat je vaak meer ruimte en vooral meer tijd hebt voor de uitvaart. Er staat niet na een dik uur alweer een volgende groep te wachten om de aula te betreden. Je huurt de locatie vaak voor een dagdeel en hebt daarbinnen dan alle tijd.

 

Flexibeler om de tijd in te delen

Om die reden heb je ook meer zeggenschap over het tijdstip van de bijeenkomst. Bij veel crematoria is het vaak druk. De handige tijden midden op de dag zitten snel vol en daardoor moeten we bij het plannen van een crematie soms gedwongen uitwijken naar minder gunstige tijden. Bij alternatieve locaties is de kans groter dat je de dag en het tijdstip zelf kunt bepalen.

 

Net zo duur als een crematorium of begraafplaats

De kosten verschillen enorm per locatie, maar een alternatieve uitvaartlocatie hoeft niet duurder te zijn dan alles bij één crematorium.

Vanuit De Zwaan Uitvaarten komen wij met grote regelmaat op diverse alternatieve uitvaartlocaties in de wijde omgeving van Utrecht. Allen hebben deze een geheel eigen sfeer en uitstraling. De capaciteit verschilt sterk per locatie. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van mooie en bijzondere uitvaartlocaties.

Los van deze voorbeelden, hebben we ook vaak uitvaarten georganiseerd op plekken waar nooit eerder een uitvaart is gehouden. In een gymzaal, bruine kroeg of in een grote tent op een boerenerf, het kan! Wij helpen je graag met tips en suggesties en denken graag mee. Neem daarvoor contact met ons op. 

 

Bijzondere uitvaartlocaties ter inspiratie:

Lees ook onze andere blogs

Liefdevolle aandacht na de uitvaart

Liefdevolle aandacht na de uitvaart

Na de uitvaart gaat het leven voor de nabestaanden weer door. Maar hoe doe je dat en wat heb je nodig? Anouk Vonk biedt namen De Zwaan Uitvaarten een luisterend oor en denkt graag mee.

Lees meer
Bloemen bij een uitvaart

Bloemen bij een uitvaart

Wat worden er veel bloemen bij een uitvaart weggegooid. Zonde, vinden wij. Dat kan ook anders. Wij geven graag tips en inspiratie voor duurzame keuzes, betekenisvolle rituelen en diverse producten met bloemen.

Lees meer
Na de uitvaart… hoe verder?

Na de uitvaart… hoe verder?

Na de uitvaart zet je de eerste stappen in een leven zonder die ander. Als je vastloopt in het proces na een verlies, is het goed om eerst te kijken waar je behoefte precies ligt. Wij kennen een aantal zeer deskundige rouwbegeleiders die werken vanuit diverse invalshoeken.

Lees meer
Boeken over rouw en verlies

Boeken over rouw en verlies

Wij houden van boeken en laten ons inspireren door verhalen en door taal. Niet alleen door non-fictie boeken over rouw en verlies, maar ook romans en poëzie. Een paar tips!

Lees meer
Petra Branderhorst

Petra Branderhorst

Petra Brandenhorst is één van de oprichters van De Zwaan Uitvaarten in Utrecht, en sinds een paar jaar ‘met pensioen’. Hoe kijkt Petra terug op haar jaren als uitvaartbegeleider?

Lees meer
Zelf een kist maken

Zelf een kist maken

Overweeg je zelf een kist te maken? Kan dat? Ja, dat kan! Zeker als je een beetje handig bent, en je er ook de tijd voor hebt. De zelfgebouwde kist moet wel voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Lees meer
Dementie en uitvaarten

Dementie en uitvaarten

Wat doen we met onze dementerende opa of oma rondom een uitvaart? Door de vergrijzing is dit een steeds groter wordend vraagstuk. Wat gaan we vertellen, wat kunnen we doen?

Lees meer
Alternatief rouwvervoer

Alternatief rouwvervoer

Wij zijn gewend aan auto’s. En er zijn hele mooie rouwauto’s. Maar soms heeft een familie er niets speciaals mee. Gelukkig zijn er alternatieven voor de traditionele rouwauto.

Lees meer
Budget uitvaarten

Budget uitvaarten

Beperkt uitvaartbudget? Een mooi afscheid hoeft niet veel geld te kosten. Wij verzorgen met regelmaat een uitvaart waarbij we rekening houden met een beperkt budget.

Lees meer
Kinderen en uitvaarten

Kinderen en uitvaarten

Hoe betrek en begeleid je kinderen bij een uitvaart? Kinderen stellen vragen over de dood. Die vragen nodigen uit tot duidelijke antwoorden. Kinderen geven ook hun eigen grenzen aan. We geven een kind de ruimte om in een veilige omgeving te ontdekken hoe ‘dood-zijn’ eruit ziet en mee te maken wat begraven is. Niks moet en je mag alles vragen.

Lees meer
Ongeacht waar u verzekerd bent, u kunt bij ons terecht

Ongeacht waar u verzekerd bent, u kunt bij ons terecht

Wij Nederlanders zijn gesteld op zekerheid. We verzekeren ons voor allerlei calamiteiten, want je kunt maar beter voorbereid zijn op het onverwachte, nietwaar. Zodra je je voor iets hebt verzekerd, heb je een gerust gevoel: het is geregeld. En daarna ga je weer door...

Lees meer
Een wade, een zacht alternatief voor een uitvaartkist

Een wade, een zacht alternatief voor een uitvaartkist

Het gebruik van een wade is een prachtig alternatief voor het begraven of cremeren in een kist. Volgens het woordenboek betekent het woord wade het bedekken van iets met een kleed. En dat is precies wat er dan gebeurt: de overledene wordt niet in een kist gelegd, maar...

Lees meer
Duurzame uitvaart

Duurzame uitvaart

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en we merken dat de belangstelling voor een groene of milieuvriendelijke uitvaart toeneemt. Wij krijgen vaak de vraag of het 'beter' is om te kiezen voor cremeren of begraven. Uit onderzoek blijkt dat begraven en cremeren...

Lees meer