Crematoria in en om Utrecht

In de omgeving van Utrecht zitten meerdere crematoria met elk hun eigen faciliteiten. Per locatie verschilt het aantal zitplaatsen in de aula. Van heel intiem tot enkele honderden mensen. Hieronder krijg je een indruk van de sfeer per locatie.

Je kunt ervoor kiezen om de gehele uitvaart in het crematorium te laten plaatsvinden. Maar combinaties zijn natuurlijk ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het afscheid in de aula van het desbetreffende crematorium, maar om voor het samenzijn na afloop met een hapje en een drankje elders bijeen te komen. Of alles op een andere locatie, en enkel de feitelijke crematie in het crematorium naar keuze te laten plaatsvinden. Alles is mogelijk en naar persoonlijke wensen in te vullen.

Crematorium Daelwijck in Utrecht Overvecht

Daelwijck is gelegen aan een mooi gedenkpark met een grote vijver in het midden. Het crematorium heeft twee aula’s. De grote aula heeft ruim 200 zitplaatsen en ook nog zo’n 50 staanplaatsen. Deze aula is daarom geschikt voor grote gezelschappen. De kleine aula heeft zo’n 50 zitplaatsen. De ronde banken staan als het ware in een cirkel om de overledene heen. Dit zorgt voor een meer intieme sfeer. Ook het mogelijk om het afscheid in het Grand Café te houden, wat weer voor een geheel andere sfeer zorgt. Hier zijn 50 zitplaatsen aanwezig.

 

Crematorium Domstede in Utrecht Leidsche Rijn

Domstede is een redelijk nieuw crematorium. In de grote aula kunnen 160 mensen zitten en ook nog zo’n 50 mensen staan. Voor kleine gezelschappen tot maximaal 25 mensen is er gelegenheid om gebruik te maken van de huiskamer. Deze kan naar eigen inzicht worden ingericht.

 

Crematorium Den en Rust in Bilthoven

Den en Rust is bekend om de prachtige boslaan waar je zicht op hebt vanuit de aula. Het crematorium ligt middenin het bos. De grote aula heeft 85 zitplaatsen en nog zo’n 25 staanplaatsen. Er is ook een huiskamer voor kleine gezelschappen tot maximaal 25 personen. Bovendien is er gelegenheid om de plechtigheid buiten te laten plaatsvinden. Daar kunnen tot zo’n 175 zitplaatsen gecreëerd worden.

 

Crematorium Zeister Bosrust in Zeist

Bosrust is een redelijk nieuw crematorium. Ze beschikken over een elektrische crematieoven. Hierdoor kan de crematie klimaatneutraal met 0% CO2-uitstoot plaatsvinden, waarmee de keuze voor deze locatie zeer duurzaam is. De aula biedt ruimte aan zo’n 170 belangstellenden, waarvan er 120 kunnen zitten. 

 

Crematorium Noorderveld in Nieuwegein

Noorderveld heeft in de aula 140 zitplaatsen. Daarnaast kunnen er nog zeker 60 mensen staan.

 

Crematorium De Rusthof in Leusden

De Rusthof beschikt over twee aula’s. De grote aula (De Lichtzaal) is heel licht en ruim opgezet. De aula heeft 160 zitplaatsen en 200 staanplaatsen. De kleine aula (De Torenzaal) is ontworpen in de stijl van Dudok, met een klassieke, sobere inrichting. Er zijn 50 zitplaatsen en 50 staanplaatsen.

 

Crematorium Laren

Crematorium Laren ligt middenin de bossen langs de A27. Ze beschikken over een elektrische crematieoven. Hierdoor kan de crematie klimaatneutraal met 0% CO2-uitstoot plaatsvinden, waarmee de keuze voor deze locatie zeer duurzaam is. Dit moderne crematorium biedt in de aula 160 zitplaatsen. Het aantal genodigden kan eventueel worden uitgebreid tot 400 gasten die de plechtigheid staand mee beleven.

Lees ook onze andere blogs

Liefdevolle aandacht na de uitvaart

Liefdevolle aandacht na de uitvaart

Na de uitvaart gaat het leven voor de nabestaanden weer door. Maar hoe doe je dat en wat heb je nodig? Anouk Vonk biedt namen De Zwaan Uitvaarten een luisterend oor en denkt graag mee.

Lees meer
Bloemen bij een uitvaart

Bloemen bij een uitvaart

Wat worden er veel bloemen bij een uitvaart weggegooid. Zonde, vinden wij. Dat kan ook anders. Wij geven graag tips en inspiratie voor duurzame keuzes, betekenisvolle rituelen en diverse producten met bloemen.

Lees meer
Na de uitvaart… hoe verder?

Na de uitvaart… hoe verder?

Na de uitvaart zet je de eerste stappen in een leven zonder die ander. Als je vastloopt in het proces na een verlies, is het goed om eerst te kijken waar je behoefte precies ligt. Wij kennen een aantal zeer deskundige rouwbegeleiders die werken vanuit diverse invalshoeken.

Lees meer
Boeken over rouw en verlies

Boeken over rouw en verlies

Wij houden van boeken en laten ons inspireren door verhalen en door taal. Niet alleen door non-fictie boeken over rouw en verlies, maar ook romans en poëzie. Een paar tips!

Lees meer
Bijzondere uitvaartlocaties

Bijzondere uitvaartlocaties

Een afscheidsbijeenkomst kan bijna overal plaatsvinden. Alternatieve locaties bieden naast sfeer en een persoonlijke tint ook andere voordelen. Doe hier ideeën en inspiratie op.

Lees meer
Petra Branderhorst

Petra Branderhorst

Petra Brandenhorst is één van de oprichters van De Zwaan Uitvaarten in Utrecht, en sinds een paar jaar ‘met pensioen’. Hoe kijkt Petra terug op haar jaren als uitvaartbegeleider?

Lees meer
Zelf een kist maken

Zelf een kist maken

Overweeg je zelf een kist te maken? Kan dat? Ja, dat kan! Zeker als je een beetje handig bent, en je er ook de tijd voor hebt. De zelfgebouwde kist moet wel voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Lees meer
Dementie en uitvaarten

Dementie en uitvaarten

Wat doen we met onze dementerende opa of oma rondom een uitvaart? Door de vergrijzing is dit een steeds groter wordend vraagstuk. Wat gaan we vertellen, wat kunnen we doen?

Lees meer
Alternatief rouwvervoer

Alternatief rouwvervoer

Wij zijn gewend aan auto’s. En er zijn hele mooie rouwauto’s. Maar soms heeft een familie er niets speciaals mee. Gelukkig zijn er alternatieven voor de traditionele rouwauto.

Lees meer
Budget uitvaarten

Budget uitvaarten

Beperkt uitvaartbudget? Een mooi afscheid hoeft niet veel geld te kosten. Wij verzorgen met regelmaat een uitvaart waarbij we rekening houden met een beperkt budget.

Lees meer
Kinderen en uitvaarten

Kinderen en uitvaarten

Hoe betrek en begeleid je kinderen bij een uitvaart? Kinderen stellen vragen over de dood. Die vragen nodigen uit tot duidelijke antwoorden. Kinderen geven ook hun eigen grenzen aan. We geven een kind de ruimte om in een veilige omgeving te ontdekken hoe ‘dood-zijn’ eruit ziet en mee te maken wat begraven is. Niks moet en je mag alles vragen.

Lees meer
Ongeacht waar u verzekerd bent, u kunt bij ons terecht

Ongeacht waar u verzekerd bent, u kunt bij ons terecht

Wij Nederlanders zijn gesteld op zekerheid. We verzekeren ons voor allerlei calamiteiten, want je kunt maar beter voorbereid zijn op het onverwachte, nietwaar. Zodra je je voor iets hebt verzekerd, heb je een gerust gevoel: het is geregeld. En daarna ga je weer door...

Lees meer
Een wade, een zacht alternatief voor een uitvaartkist

Een wade, een zacht alternatief voor een uitvaartkist

Het gebruik van een wade is een prachtig alternatief voor het begraven of cremeren in een kist. Volgens het woordenboek betekent het woord wade het bedekken van iets met een kleed. En dat is precies wat er dan gebeurt: de overledene wordt niet in een kist gelegd, maar...

Lees meer
Duurzame uitvaart

Duurzame uitvaart

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en we merken dat de belangstelling voor een groene of milieuvriendelijke uitvaart toeneemt. Wij krijgen vaak de vraag of het 'beter' is om te kiezen voor cremeren of begraven. Uit onderzoek blijkt dat begraven en cremeren...

Lees meer