Crematie

Crematie
Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met een overlijden in de persoonlijke sfeer. Soms komt het overlijden van een dierbare erg plotseling, in andere gevallen heeft het naderend afscheid zich al in een eerder stadium aangekondigd. Er komt rondom het afscheid veel op u af en er moeten allerlei praktische zaken geregeld worden voor de crematie en alles wat daarbij komt kijken. De Zwaan Uitvaarten begeleidt u graag bij het regelen van de crematie en het vormgeven van het afscheid.

Wat te doen na een overlijden?

Als een dierbare is overleden, kunt u gerust de tijd nemen om nog even bij hem of haar te zijn. Veel mensen denken dat ze direct contact op moeten nemen met een uitvaartonderneming, maar dat is niet meteen nodig. Het is wel belangrijk dat er een arts komt die het overlijden officieel kan vaststellen. Als dat is gebeurd en u bent er zelf ook aan toe, dan kunt u ons bellen. De Zwaan Uitvaarten zal u stap voor stap begeleiden en samen geven we vorm aan de crematie. Tot en met de dag van de crematie houden wij het overzicht en de regie.

Wij regelen meer dan de crematie alleen

Bij een overlijden komt er in korte tijd veel over u heen. Met onze begeleiding bieden wij u rust, wij bewaken het proces en regelen wat er geregeld moet worden. Zo maken we niet alleen de afspraak met het crematorium, maar dragen we bijvoorbeeld ook zorg voor de opbaring thuis of in een uitvaartcentrum. Tevens helpen we u onder meer bij het kiezen van een kist, de rouwadvertentie, het invullen van de uitvaartceremonie, het opstellen van een begroting en alles wat er daarnaast bij het afscheid en de crematie komt kijken.

Of u nu een traditionele uitvaart wenst of juist wilt afwijken van de gebaande paden, u bent bij ons in de juiste handen. Wij begeleiden u op een manier die bij u past. Persoonlijk, met ruimte om dingen zelf te doen en andere zaken juist aan ons over te laten. We zijn er niet alleen om te regelen wat geregeld moet worden, maar bieden tegelijkertijd een luisterend oor wanneer u daar behoefte aan heeft. Met onze uitgebreide ervaring zijn we ruimdenkend en flexibel. We denken mee met de mensen die we begeleiden en sluiten aan bij hun leefstijl. Het draait in deze periode van de uitvaart enkel en alleen om u en de andere directe nabestaanden.

Waarom kiezen voor onze hulp bij een crematie?

In de dagen na het overlijden van uw dierbare zijn wij – Nel, Annemieke, Nathalie en Catrien- er dag en nacht voor u. In de week van de uitvaart heeft u te maken met één van ons als contactpersoon. Diegene is altijd bereikbaar voor vragen of een geruststelling. Bijvoorbeeld om te sparren over de tekst voor de rouwkaart of gewoon om uw hart te luchten. U heeft te maken met één van ons als uitvaartbegeleider, maar achter de schermen sparren wij als collega’s voortdurend met elkaar, zodat u kunt putten uit meer dan 15 jaar aan ervaring en expertise.

Keuze voor een crematorium

Wij kunnen u precies vertellen welke crematoria er zijn en welke faciliteiten zij bieden. Een crematie betekent niet per definitie dat u voor een afscheidsplechtigheid ook gebruik moet maken van de aula van het crematorium. Het afscheid kan ook plaatsvinden op een andere locatie, bijvoorbeeld in een mooie oranjerie op een landgoed, een kerk, een café-restaurant of een oude boerderij. In goed overleg bepalen we welke locatie het beste past bij uw wensen en budget voor een crematie. Er is veel mogelijk.

Locaties voor een crematie

Steeds meer mensen kiezen voor cremeren in plaats van begraven. Daarbij heeft elke locatie haar eigen sfeer en specifieke kenmerken. Wij kijken graag samen met u welke plek het beste past bij uw wensen. Voor een crematie in Utrecht of omstreken kunt u denken aan de volgende crematoria:

  • Crematorium Daelwijck in Overvecht, Utrecht
  • Crematorium Domstede in Leidsche Rijn, Utrecht
  • Crematorium Den en Rust, Bilthoven
  • Crematorium Noorderveld, Nieuwegein
  • Crematorium Bosrust, Zeist
  • Crematorium De Rusthof, Leusden / Amersfoort
  • Crematorium Laren

Naast deze locaties rondom Utrecht, zijn er nog meer locaties voor een crematie mogelijk waar wij ook met regelmaat een uitvaart organiseren, zoals bijvoorbeeld Zorgvliet in Amsterdam. De Zwaan Uitvaarten is gevestigd in Utrecht, maar wij verzorgen uitvaarten door het hele land. Onder andere een crematie in Bilthoven, Amersfoort en Zeist.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wilt u onze hulp inschakelen voor het regelen van een crematie? Of zou u graag een persoonlijk wensgesprek willen, om de mogelijkheden voor uw afscheid te bespreken? Belt u ons dan op 030 238 00 38 of stuur een e-mail naar info@dezwaanuitvaarten.nl. Vanzelfsprekend beantwoorden wij ook graag al uw vragen die niet meteen met een crematie te maken hebben. Het is goed om te weten dat u altijd bij ons terecht kunt, ongeacht waar u verzekerd bent.