Crematie Utrecht

Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met een overlijden in de persoonlijke sfeer. Er komt op zo’n moment veel op u af en er moeten allerlei praktische zaken geregeld worden voor de crematie in Utrecht en omstreken. De Zwaan Uitvaarten begeleidt u graag in deze dagen.

Crematie utrecht

Wij kunnen u precies vertellen welke crematoria er in de regio Utrecht zijn en welke faciliteiten zij bieden. Een crematie in Utrecht betekent niet per definitie dat u voor een afscheidsplechtigheid ook gebruik moet maken van de aula van het crematorium. Het afscheid kan ook plaatsvinden in bijvoorbeeld een mooie Oranjerie op een landgoed, een café-restaurant of een oude boerderij. In goed overleg bepalen we welke locatie het beste past bij uw wensen voor een crematie in Utrecht of omgeving. Er is veel mogelijk.

Wat te doen na een overlijden?

Als een dierbare is overleden kunt u gerust de tijd nemen om nog even bij hem of haar te zitten. Veel mensen denken dat ze direct contact op moeten nemen met een uitvaartonderneming, maar dat is niet meteen nodig. Het is wel belangrijk dat er een arts komt die het overlijden officieel kan vaststellen. Als dat is gebeurd en u bent er zelf ook aan toe, dan kunt u ons bellen. De Zwaan Uitvaarten zal u stap voor stap begeleiden en samen geven we vorm aan de crematie in Utrecht. Tot en met de dag van de uitvaart houden wij het overzicht en de regie.

Wat kunnen we voor u betekenen?

In de dagen na het overlijden van uw dierbare zijn wij – Nel, Annemieke en Nathalie – er dag en nacht voor u. In de week van de uitvaart heeft u te maken met één van ons als contactpersoon. Diegene is altijd bereikbaar voor vragen of een geruststelling. Bijvoorbeeld om te sparren over de tekst voor de rouwkaart of gewoon om uw hart te luchten. Voor een crematie in Utrecht en omgeving zijn een aantal zaken nodig. Denk hierbij aan:

 

 • Zorg dragen voor de opbaring; thuis of in een uitvaartcentrum van uw keuze
 • Contact leggen met een crematorium om de uitvaart in Utrecht te plannen
 • Kist, mand of wade kiezen
 • Aangifte doen van overlijden bij de gemeente
 • Indien gewenst een keuze maken voor een rouwkaart en/of advertentie
 • Invulling geven aan de uitvaartceremonie; welke muziek is belangrijk, wie zullen er spreken, kunnen we een bijpassend ritueel bedenken en hoe kan men afscheid nemen en condoleren
 • Opstellen van een begroting binnen de financiële mogelijkheden
 • Hulp bij de afhandeling van een eventuele uitvaartverzekering 
Crematie in Utrecht
Crematie Utrecht

Locaties voor een crematie in Utrecht

In Overvecht zit crematorium Daelwijck. Dit crematorium ligt aan een gedenkpark. De ontvangstruimtes kijken uit over dit park met als middelpunt de grote vijver met fontijn. Als het weer dat toelaat zijn ook de buitenterrassen geopend. Het crematorium heeft twee aula’s. De kleine aula is geschikt voor kleinere groepen tot ongeveer 50 personen. In de grote aula kunnen maar liefst 250 mensen plaatsnemen. En dan is er ook nog een Grand Café, waar een informele bijeenkomst georganiseerd kan worden en waar men tegelijkertijd gebruik kan maken van de bar.

In Leidsche Rijn zit crematorium Domstede. Dit crematorium in Utrecht is relatief nieuw en heeft een moderne en strakke inrichting. Het crematorium heeft een huiskamer die geschikt is voor kleine bijeenkomsten met maximaal 25 mensen. Daarnaast biedt de grote aula ruimte voor grotere gezelschappen tot 400 belangstellenden.

U kunt natuurlijk ook uitwijken naar een crematorium net buiten Utrecht. In Bilthoven bijvoorbeeld zit crematorium Den en Rust. In Amersfoort zit crematorium De Rusthof, in Nieuwegein kunt u terecht bij crematorium Noorderveld en in Zeist is dat crematorium Zeister Bosrust. Elke locatie heeft haar eigen sfeer en specifieke kenmerken. Wij kijken graag samen met u welke plek het beste past bij uw wensen.

 

Kosten voor een crematie in Utrecht

De kosten voor een crematie in Utrecht hangen helemaal af van uw wensen. U zult misschien een specifiek budget beschikbaar hebben voor de uitvaart in Utrecht. Om u toch een indicatie te geven; een crematie kost gemiddeld tussen de € 5.000,00 en de € 7.500,00 euro. Met onze ervaring en creativiteit benutten wij de mogelijkheden binnen het gestelde budget zo optimaal mogelijk.

Ook met een uitvaartverzekering kunt u bij ons terecht. Het maakt niet uit bij welke verzekeringsmaatschappij u zit. Indien u dat wenst kunnen wij de afhandeling met de verzekeraars regelen.

 

Waarom kiezen voor De Zwaan Uitvaarten

 • Samen met u verzorgen wij een passend en persoonlijk afscheid
 • Wij bewegen met u mee en nemen de regie waar nodig
 • Wij zijn sterk in het bedenken van passende rituelen
 • Wij hebben oog voor schoonheid en detail
 • Wij denken in kansen en mogelijkheden
 • U heeft te maken met slechts één contactpersoon tijdens de week van de uitvaart
 • De vakvrouwen van De Zwaan Uitvaarten hebben bijna 15 jaar ervaring
 • Wij kennen alle mogelijkheden voor een crematie in Utrecht en omstreken

Neem contact met ons op

Wilt u onze hulp inschakelen voor het regelen van een begrafenis of crematie in Utrecht of elders? Of zou u graag een persoonlijk voorgesprek willen, om de mogelijkheden voor uw afscheid te bespreken? Belt u ons dan op 030 238 00 38 of stuur een e-mail naar info@dezwaanuitvaarten.nl. Vanzelfsprekend beantwoorden wij ook graag al uw vragen die niet meteen met een crematie in Utrecht te maken hebben.