Crematie Zeist

Crematie ZeistSoms komt een overlijden verwacht en soms ook niet. De één heeft al veel voorbereid voor zijn afscheid, de ander niet. In beide situaties moeten er na het overlijden een aantal praktische zaken geregeld worden. Voor een crematie in Zeist zijn wij van Zwaan Uitvaarten graag uw gids.

Zeist heeft sinds 2020 ook een crematorium, Zeister Bosrust. Het is nu dus mogelijk om, naast begraven, ook voor een crematie in Zeist binnen de dorpsgrenzen te blijven. Voor de Zeisternaren onder u, het crematorium is gevestigd op de algemene begraafplaats aan de Woudenbergseweg. Het nieuwe crematorium beschikt als één van de eerste crematoria in Nederland over een elektrische crematieoven. Dat is vooral interessant voor mensen die duurzaamheid belangrijk vinden. De aula is compleet gerenoveerd en heeft een moderne uitstraling. De glazen schuifdeuren geven zicht op een prachtig veld met bomen. Bij goed weer kunnen de schuifdeuren open om de verbinding met buiten te maken. 

Een crematie in Zeist betekent niet per definitie dat u voor een afscheidsplechtigheid ook gebruik moet maken van de aula van het crematorium. Een zelfgekozen locatie in bijvoorbeeld een mooie Oranjerie op een landgoed, een café-restaurant of een oude boerderij past misschien wel veel beter. Op zo’n plek is er meer ruimte om een persoonlijke sfeer te creëren. Aansluitend kan de crematie in Zeist bij het crematorium plaatsvinden. Wij kijken graag samen met u welke locatie het beste past bij uw wensen. Er is veel mogelijk.

Wij regelen meer dan de crematie alleen

Bij een overlijden komt er in korte tijd veel over u heen. Met onze begeleiding bieden wij u rust, wij bewaken het proces en regelen wat er geregeld moet worden. Zo maken we niet alleen de afspraak met het crematorium, maar dragen we bijvoorbeeld ook zorg voor de opbaring thuis of in een uitvaartcentrum. Tevens helpen we u onder meer bij het kiezen van een kist, de rouwadvertentie, het invullen van de uitvaartceremonie, het opstellen van een begroting en alles wat er daarnaast bij het afscheid en de crematie komt kijken.

Of u nu een traditionele uitvaart wenst of juist wilt afwijken van de gebaande paden, u bent bij ons in de juiste handen. Wij begeleiden u op een manier die bij u past. Persoonlijk, met ruimte om dingen zelf te doen en andere zaken juist aan ons over te laten. We zijn er niet alleen om te regelen wat geregeld moet worden, maar bieden tegelijkertijd een luisterend oor wanneer u daar behoefte aan heeft. Met onze uitgebreide ervaring zijn we ruimdenkend en flexibel. We denken mee met de mensen die we begeleiden en sluiten aan bij hun leefstijl. Het draait in deze periode van de uitvaart enkel en alleen om u en de andere directe nabestaanden.

Wat te doen na een overlijden? 

Na een overlijden mag u rustig de tijd nemen om nog even bij uw dierbare te zitten. Het is niet nodig om meteen te bellen met een begrafenisondernemer. Wel is het belangrijk dat er een arts langskomt om het overlijden officieel vast te stellen. Bij een overlijden in een thuissituatie kunt u hiervoor gewoon contact opnemen met uw huisarts. Als dat is gebeurd en u bent er zelf ook aan toe, dan kunt u ons bellen. Wij begeleiden u bij elke stap die genomen moet worden bij de crematie in Zeist. We houden het overzicht en nemen de regie waar dat gewenst is.

 

Crematie Zeist Zwaan Uitvaarten
Crematie in Zeist

Wat doet De Zwaan Uitvaarten voor u?

In de dagen na het overlijden van uw dierbare zijn wij – Nel, Annemieke en Nathalie – er dag en nacht voor u. In de week van de crematie in Zeist heeft u te maken met één van ons als contactpersoon. Diegene is altijd bereikbaar voor vragen of een geruststelling. Bijvoorbeeld om te sparren over de tekst voor de rouwkaart of gewoon om uw hart te luchten. Voor een crematie in Zeist en omgeving zijn een aantal zaken nodig. Denk hierbij aan:

 • Zorg dragen voor de opbaring; thuis of in een uitvaartcentrum van uw keuze
 • Contact leggen met een crematorium om de crematie in Zeist te plannen
 • Kist, mand of wade kiezen
 • Aangifte doen van overlijden bij de gemeente
 • Indien gewenst een keuze maken voor een rouwkaart en/of advertentie
 • Invulling geven aan de uitvaartceremonie; welke muziek is belangrijk, wie zullen er spreken, kunnen we een bijpassend ritueel bedenken en hoe kan men afscheid nemen en condoleren
 • Opstellen van een begroting binnen de financiële mogelijkheden
 • Hulp bij de afhandeling van een eventuele uitvaartverzekering

Waarom kiezen voor De Zwaan Uitvaarten

 • Samen met u verzorgen wij een passend en persoonlijk afscheid
 • Wij bewegen met u mee en nemen de regie waar nodig
 • Wij zijn sterk in het bedenken van passende rituelen
 • Wij hebben oog voor schoonheid en detail
 • Wij denken in kansen en mogelijkheden
 • U heeft te maken met slechts één contactpersoon tijdens de week van de uitvaart
 • De vakvrouwen van De Zwaan Uitvaarten hebben bijna 15 jaar ervaring
 • Wij kennen alle mogelijkheden voor een crematie in Zeist en omstreken

Neem contact met ons op

Als u vragen heeft of onze hulp wilt inschakelen voor het regelen van een begrafenis of crematie in Zeist of omgeving? Belt u ons dan op 030 238 00 38 of stuur een e-mail naar info@dezwaanuitvaarten.nl. Ook voor een kosteloos persoonlijk wensgesprek, waarin we samen met u de mogelijkheden voor uw afscheid bespreken, kunt u ons benaderen. Vanzelfsprekend beantwoorden wij ook graag al uw vragen die niet meteen met een crematie in Zeist te maken hebben.