Crematie Bilthoven

Crematie Bilthoven

Als een dierbare overlijdt en u na moet denken over een crematie in Bilthoven, komt er veel tegelijk op u af. Op de eerste plaats emoties, maar ook veel regelzaken. De Zwaan Uitvaarten gidst u hier graag doorheen. Wij zijn er in de eerste plaats voor u. We brengen rust in tijden van onrust en staan naast u als we stap voor stap de crematie in Bilthoven voorbereiden. 

Wat te doen na een overlijden? 

Allereerst mag u rustig de tijd nemen om nog even bij uw dierbare te zitten voordat alles omtrent de crematie in Bilthoven geregeld moet worden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft u niet meteen in actie te komen. Het is wel belangrijk dat er een arts langskomt om het overlijden officieel vast te stellen. Bij een overlijden in een thuissituatie kunt u hiervoor gewoon contact opnemen met uw huisarts. Als dat is gebeurd en u bent er zelf ook aan toe, dan kunt u ons bellen. Wij begeleiden u bij elke stap die genomen moet worden voor de crematie in Bilthoven. We houden het overzicht en nemen de regie waar dat gewenst is.

Crematorium Bilthoven

In de bosrijke omgeving van Bilthoven ligt crematorium Den en Rust. Al sinds de jaren ‘30 is daar de begraafplaats gesitueerd. In de jaren ’90 werd ook het crematorium gebouwd en daarmee is een crematie in Bilthoven mogelijk geworden. De aula wordt gekenmerkt door de glazen schuifdeuren die zicht geven op een prachtige boslaan. Als het weer het toelaat kunnen de schuifdeuren open en is de verbinding met buiten dichtbij. Als de voorkeur uitgaat naar een groene omgeving dan is dat voor een crematie in Bilthoven zeker mogelijk. 

Een crematie in Bilthoven betekent niet automatisch dat u voor de afscheidsplechtigheid ook gebruik moet maken van de aula in het crematorium. U kunt ook kiezen voor een plek waar u graag komt of die passender is dan een aula. Een kerk, een oude boerderij of een theater bijvoorbeeld. Bovendien ervaart u op zo’n zelfgekozen locatie waarschijnlijk minder tijdsdruk dan in de aula van een crematorium. Een intieme samenkomst met een kleine groep mensen kan natuurlijk ook gewoon thuis of in het café in de straat. Wij kennen meerdere unieke locaties en denken graag samen met u na over een passende plek voor een crematie in Bilthoven.

Wat kunnen we voor u betekenen?

In de dagen na het overlijden van uw dierbare zijn wij – Annemieke, Nathalie en Catrien – er dag en nacht voor u. In de week van de uitvaart heeft u te maken met één van ons als contactpersoon. Diegene is altijd bereikbaar voor vragen of een geruststelling. Bijvoorbeeld om te sparren over de tekst voor de rouwkaart of gewoon om uw hart te luchten. Voor een crematie in Bilthoven en omgeving zijn een aantal zaken nodig. Denk hierbij aan:

 • Zorg dragen voor de opbaring; thuis of in een uitvaartcentrum van uw keuze
 • Contact leggen met een crematorium om de crematie in Bilthoven te plannen
 • Kist, mand of wade kiezen
 • Aangifte doen van overlijden bij de gemeente
 • Indien gewenst een keuze maken voor een rouwkaart en/of advertentie
 • Invulling geven aan de uitvaartceremonie; welke muziek is belangrijk, wie zullen er spreken, kunnen we een bijpassend ritueel bedenken en hoe kan men afscheid nemen en condoleren
 • Opstellen van een begroting binnen de financiële mogelijkheden
 • Hulp bij de afhandeling van een eventuele uitvaartverzekering
Crematie in Bilthoven
Crematie bilthoven stenen

Waarom kiezen voor De Zwaan Uitvaarten

 • Samen met u verzorgen wij een passend en persoonlijk afscheid
 • Wij bewegen met u mee en nemen de regie waar nodig
 • Wij zijn sterk in het bedenken van passende rituelen
 • Wij hebben oog voor schoonheid en detail
 • Wij denken in kansen en mogelijkheden
 • U heeft te maken met slechts één contactpersoon tijdens de week van de uitvaart
 • De vakvrouwen van De Zwaan Uitvaarten hebben bijna 15 jaar ervaring
 • Wij kennen alle mogelijkheden voor een crematie in Bilthoven en omstreken

Neem contact met ons op

Wilt u onze hulp inschakelen voor het regelen van een begrafenis of crematie in Bilthoven of elders? Of zou u graag een persoonlijk voorgesprek willen, om de mogelijkheden voor uw afscheid te bespreken? Belt u ons dan op 030 238 00 38 of stuur een e-mail naar info@dezwaanuitvaarten.nl. Vanzelfsprekend beantwoorden wij ook graag al uw vragen die niet meteen met een crematie in Bilthoven te maken hebben.