Crematie Amersfoort

Crematie AmersfoortAfscheid nemen van een overleden dierbare kan op vele manieren, waaronder een crematie in Amersfoort. In de week van de uitvaart moeten er veel beslissingen genomen worden. Wij van Zwaan Uitvaarten luisteren naar u, nemen de tijd en creëren rust en ruimte, zodat u met aandacht keuzes kunt maken. Eén van de eerste keuzes is die voor begraven of cremeren. Voor een crematie in Amersfoort kunt u kiezen voor crematorium De Rusthof in Leusden, vlakbij Amersfoort. Maar ook als u liever gebruik maakt van de faciliteiten elders dan staat dat u natuurlijk vrij.

Een overlijden, wat nu?

Wat moet je eigenlijk doen als iemand is overleden? Wij hopen dan altijd dat mensen even de tijd en rust nemen om nog even bij hun dierbare te zitten. Het is namelijk echt niet nodig om meteen in de actie-stand te gaan. Vervolgens is het wel belangrijk dat er een arts komt om de dood officieel vast te stellen voordat een crematie in Amersfoort plaats kan vinden. Dat kan ook uw huisarts zijn. Pas daarna komt de uitvaartbegeleider in beeld. Als u ons belt, zijn wij graag uw gids. De Zwaan Uitvaarten zal u stap voor stap begeleiden en samen geven we vorm aan de crematie in Amersfoort. Tot en met de dag van de crematie houden wij het overzicht en de regie.

Wat kan De Zwaan Uitvaarten voor u betekenen?

In de eerste plaats zijn wij – Nathalie, Catrien en Annemieke – er dag en nacht voor u. Voor al uw vragen, maar ook gewoon voor een geruststelling of een luisterend oor. In de week van de crematie in Amersfoort heeft u te maken met één van ons als contactpersoon. U krijgt een persoonlijk nummer dat u altijd kunt bellen.

Voor een crematie in Amersfoort moeten ook een aantal praktische zaken geregeld worden. Denk hierbij aan:

 • Geven van de laatste zorg en zorg dragen voor de opbaring; thuis of in een uitvaartcentrum van uw keuze
 • Contact leggen met crematorium De Rusthof om de crematie in Amersfoort in te plannen
 • Kist, mand of wade kiezen
 • Aangifte doen van overlijden bij de gemeente
 • Indien gewenst een keuze maken voor een rouwkaart en/of advertentie
 • Invulling geven aan de uitvaartceremonie; welke muziek is belangrijk, wie zullen er spreken, kunnen we een bijpassend ritueel bedenken en hoe kan men afscheid nemen en condoleren
 • Opstellen van een begroting binnen de financiële mogelijkheden

Crematie in Amersfoort

Crematorium De Rusthof is een geschikte plek voor een crematie, gebouwd door de gemeente Amersfoort en ligt net over de grens in Leusden. In Overvecht zit crematorium Daelwijck. Dit crematorium ligt aan een gedenkpark. De ontvangstruimtes kijken uit over dit park met als middelpunt de grote vijver met fontijn. Als het weer dat toelaat zijn ook de buitenterrassen geopend tijdens de crematie in Amersfoort. Het crematorium heeft twee aula’s. De kleine aula is geschikt voor kleinere groepen tot ongeveer 50 personen. In de grote aula kunnen maar liefst 250 mensen plaatsnemen. En dan is er ook nog een Grand Café, waar een informele bijeenkomst georganiseerd kan worden en waar men tegelijkertijd gebruik kan maken van de bar.

De Rusthof beschikt over twee aula’s. De grote aula (De Lichtzaal) is heel licht en ruim opgezet. De aula heeft 160 zitplaatsen en 200 staanplaatsen. De kleine aula (De Torenzaal) is ontworpen in de stijl van Dudok, met een klassieke, sobere inrichting. Er zijn 50 zitplaatsen en 50 staanplaatsen.

In Leidsche Rijn zit crematorium Domstede. Dit crematorium in Utrecht is relatief nieuw en heeft een moderne en strakke inrichting. Het crematorium heeft een huiskamer die geschikt is voor kleine bijeenkomsten met maximaal 25 mensen. Daarnaast biedt de grote aula ruimte voor grotere gezelschappen tot 400 belangstellenden.

U kunt natuurlijk ook uitwijken naar een crematorium net buiten Utrecht. In Bilthoven bijvoorbeeld zit crematorium Den en Rust. In Amersfoort zit crematorium De Rusthof, in Nieuwegein kunt u terecht bij crematorium Noorderveld en in Zeist is dat crematorium Zeister Bosrust. Elke locatie heeft haar eigen sfeer en specifieke kenmerken. Wij kijken graag samen met u welke plek het beste past bij uw wensen.

Crematie Amersfoort stenen
Crematie Amersfoort sfeer

Kosten voor een crematie in Amersfoort

De kosten voor een crematie in Amersfoort hangen helemaal af van uw wensen. U zult misschien een specifiek budget beschikbaar hebben voor de uitvaart in Amersfoort. Om u toch een indicatie te geven; een crematie kost gemiddeld tussen de € 5.000,00 en de € 7.500,00 euro. Met onze ervaring en creativiteit benutten wij de mogelijkheden binnen het gestelde budget zo optimaal mogelijk.

Ook met een uitvaartverzekering kunt u bij ons terecht bij een crematie in Amersfoort. Het maakt niet uit bij welke verzekeringsmaatschappij u zit. Indien u dat wenst kunnen wij de afhandeling met de verzekeraars regelen.

Waarom kiezen voor De Zwaan Uitvaarten

 • Samen met u verzorgen wij een passend en persoonlijk afscheid
 • Wij bewegen met u mee en nemen de regie waar nodig
 • Wij zijn sterk in het bedenken van passende rituelen
 • Wij hebben oog voor schoonheid en detail
 • Wij denken in kansen en mogelijkheden
 • U heeft te maken met slechts één contactpersoon tijdens de week van de uitvaart
 • De vakvrouwen van De Zwaan Uitvaarten hebben bijna 15 jaar ervaring
 • Wij kennen alle mogelijkheden voor een crematie in Amersfoort en omstreken

Neem contact met ons op

Wilt u onze hulp inschakelen voor het regelen van een begrafenis of crematie in Amersfoort of elders? Of zou u graag een persoonlijk voorgesprek willen, om de mogelijkheden voor uw afscheid te bespreken? Belt u ons dan op 030 238 00 38 of stuur een e-mail naar info@dezwaanuitvaarten.nl. Vanzelfsprekend beantwoorden wij ook graag al uw vragen die niet meteen met een crematie in Amersfoort te maken hebben.