De Zwaan Uitvaarten

Melden van overlijden: 030 238 00 38
Utrecht, de Bilt, Bilthoven, Zeist & regio

Welkom op de site van De Zwaan Uitvaarten. Wij verzorgen uitvaarten in de stad Utrecht en haar wijde omgeving, waaronder Nieuwegein, Houten, de Bilt en Bilthoven, Zeist, Driebergen, Amersfoort en omstreken. 

Annemieke Zwanenburg, Nathalie Swinkels en Nel van Ratingen zijn de drie vakvrouwen van De Zwaan (sinds 2007). We volgden diverse opleidingen tot uitvaart- en ritueelbegeleider. 

Onze visie
Wij werken vanuit de visie dat de dood deel uitmaakt van het leven. Zij mag zichtbaar en bespreekbaar zijn. Onze stijl van werken bij het verzorgen van een crematie of begrafenis is persoonlijk; ondersteunend waar dat nodig is en zelf laten doen waar dat gewenst is. We denken mee met onze cliënten en sluiten aan bij hun leefstijl. Wij kunnen het 'gangbare' weer inhoud geven, maar we zijn ook bedreven in eigentijdse vormen bedenken en bewandelen desgewenst ongebaande paden. 

Symboliek van de zwaan

Water vormt een grens tussen de wereld van de levenden en die van de doden. In die wereld zijn de watervogels de gidsen voor de ziel. De ooievaar brengt de zielen van pasgeborenen vanuit het dodenrijk naar hun nieuwe leven op aarde, de zwaan begeleidt de ziel van de overledene naar het dodenrijk toe. Zo staat voor ons de zwaan, met haar krachtige kwaliteiten (gratie, zuiverheid, transformatie, kracht, liefde en trouw) symbool voor de processen die in de periode van sterven en afscheid nemen van levensbelang kunnen zijn.