Een overlijden…

en nu?

U kunt gerust de tijd nemen als een dierbare is overleden. Het is niet nodig om ons direct te bellen. Als de arts langs is geweest om het overlijden vast te stellen en de officiële papieren in te vullen, kunt u ons bellen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar en zullen u stap voor stap begeleiden. We noteren enkele persoonsgegevens en vragen we naar uw wensen rondom de laatste verzorging.

Daarna komen we naar u toe voor de laatste verzorging. Een liefdevolle handeling, waarbij uw dierbare wordt verzorgd en gekleed. Als u hierbij wilt helpen is dat mogelijk, u kunt het ook aan ons overlaten. Na de verzorging bespreken we met u de wensen voor de opbaarperiode, de dagen tussen overlijden en uitvaart.

Als dat allemaal geregeld is, gaan we verder met u in gesprek. Wij belasten u niet direct met te veel keuzemomenten, maar verspreiden dit over de dagen naar de uitvaart toe. Dan zullen onder andere de rouwkaart, advertentie, crematie of begrafenis, de afscheidsceremonie en de financiën besproken worden.

Ongeveer een maand na de uitvaart komen we, als u dat op prijs stelt, bij u langs voor een afrondend gesprek. We kijken terug op de week van de uitvaart en als er behoefte is aan nazorg denken we graag met u mee. Wij hebben contacten met rouwbegeleiders, en kunnen ook advies geven over de financiële afwikkeling of digitale nalatenschap.

Inspiratie voor uw uitvaart

De wade als alternatief voor een kist
De Zwaan Uitvaarten in Utrecht, betrokken en bevlogen