De Zwaan Uitvaarten

Melden van overlijden: 030 238 00 38
Utrecht, de Bilt, Bilthoven, Zeist & regio

Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met een overlijden in de persoonlijke sfeer. Er komt op zo’n moment veel op u af en er moeten allerlei praktische zaken geregeld worden voor de crematie in Utrecht en omstreken. De Zwaan Uitvaarten begeleidt u graag in deze dagen.

Wij kunnen u precies vertellen welke crematoria er in de regio Utrecht zijn en welke faciliteiten zij bieden. Een crematie in Utrecht betekent niet per definitie dat u voor een afscheidsplechtigheid ook gebruik moet maken van de aula van het crematorium. Het afscheid kan ook plaatsvinden in bijvoorbeeld een mooie Oranjerie op een landgoed, een café-restaurant of een oude boerderij. In goed overleg bepalen we welke locatie het beste past bij uw wensen voor een crematie in Utrecht of omgeving.
Er is veel mogelijk.

Wat te doen na een overlijden?

Als een dierbare is overleden kunt u gerust de tijd nemen om nog even bij hem of haar te zitten. Veel mensen denken dat ze direct contact op moeten nemen met een uitvaartonderneming, maar dat is niet meteen nodig. Het is wel belangrijk dat er een arts komt die het overlijden officieel kan vaststellen. Als dat is gebeurd en u bent er zelf ook aan toe, dan kunt u ons bellen. De Zwaan Uitvaarten zal u stap voor stap begeleiden en samen geven we vorm aan de crematie in Utrecht. Tot en met de dag van de uitvaart houden wij het overzicht en de regie.

Wat kunnen we voor u betekenen?

In de dagen na het overlijden van uw dierbare zijn wij - Nel, Annemieke en Nathalie - er dag en nacht voor u. In de week van de uitvaart heeft u te maken met één van ons als contactpersoon. Diegene is altijd bereikbaar voor vragen of een geruststelling. Bijvoorbeeld om te sparren over de tekst voor de rouwkaart of gewoon om uw hart te luchten. Voor een crematie in Utrecht en omgeving zijn een aantal zaken nodig. Denk hierbij aan:

 • Zorg dragen voor de opbaring; thuis of in een uitvaartcentrum van uw keuze
 • Contact leggen met een crematorium om de uitvaart in Utrecht te plannen
 • Kist, mand of wade kiezen
 • Aangifte doen van overlijden bij de gemeente
 • Indien gewenst een keuze maken voor een rouwkaart en/of advertentie
 • Invulling geven aan de uitvaartceremonie; welke muziek is belangrijk, wie zullen er spreken, kunnen we een bijpassend ritueel bedenken en hoe kan men afscheid nemen en condoleren
 • Opstellen van een begroting binnen de financiële mogelijkheden
 • Hulp bij de afhandeling van een eventuele uitvaartverzekering

Locaties voor een crematie in Utrecht

Steeds meer mensen kiezen voor cremeren in plaats van begraven. Dat betekent dat er crematoria bijgebouwd worden. Voor een crematie in Utrecht kunt u denken aan crematorium Daelwijck in Overvecht of crematorium Domstede in Leidsche Rijn, maar ook crematorium Den en Rust in Bilthoven en crematorium Noorderveld in Nieuwegein liggen in de buurt. Elke locatie heeft haar eigen sfeer en specifieke kenmerken. Wij kijken graag samen met u welke plek het beste past bij uw wensen.

Waarom kiezen voor De Zwaan Uitvaarten

 • Samen met u verzorgen wij een passend en persoonlijk afscheid
 • Wij bewegen met u mee en nemen de regie waar nodig
 • Wij zijn sterk in het bedenken van passende rituelen
 • Wij hebben oog voor schoonheid en detail
 • Wij denken in kansen en mogelijkheden
 • U heeft te maken met slechts één contactpersoon tijdens de week van de uitvaart
 • De vakvrouwen van De Zwaan Uitvaarten hebben bijna 15 jaar ervaring
 • Wij kennen alle mogelijkheden voor een crematie in Utrecht en omstreken

Neem contact met ons op

Wilt u onze hulp inschakelen voor het regelen van een begrafenis of crematie in Utrecht of elders? Of zou u graag een persoonlijk voorgesprek willen, om de mogelijkheden voor uw afscheid te bespreken? Belt u ons dan op 
030 238 00 38 of stuur een e-mail naar info@dezwaanuitvaarten.nl. Vanzelfsprekend beantwoorden wij ook graag al uw vragen die niet meteen met een crematie in Utrecht te maken hebben.