De Zwaan Uitvaarten

Melden van overlijden: 030 238 00 38
Utrecht, de Bilt, Bilthoven, Zeist & regio

Er wordt veel geblogd en gecolumnd in uitvaartland. Goed dat er steeds meer geschreven en dus ook gelezen wordt over het gebeuren rond overlijden, uitvaart, rouw en verlies.

De dood zet mensen vaak apart, schept afstand. Afstand tussen de levenden en de doden; tussen de mensen die nauw betrokken zijn bij een overlijden: ‘de nabestaanden’ en de gewone wereld van alledag. Afstand tussen uitvaartondernemers die zich met de dood bezighouden en mensen, die nu nog liever niet met hen te maken willen hebben. Afstand tussen mensen die rouwen en de rest van de wereld.

Wij uitvaartbegeleiders bewegen ons in het ‘tussengebied’. Wij zijn een groot voorstander van het verkleinen van de afstand tussen de wereld van de uitvaart en de ‘gewone mensenwereld’. Wij zijn namelijk ook ‘gewone mensen’, alleen hebben we een bijzonder vak. Daarom zijn wij gaan schrijven over wat ons opvalt in die speciale tijd van afscheid  nemen, uitvaren, rouwen. Wat voor vragen leven er bij mensen die iemand moeten gaan begraven; wat ervaren zij, wat ervaren wij; wat leren wij van elkaar en hoe vertellen we dat anderen?

De vorm die we gekozen hebben zijn columns. Ze verschenen maandelijks in de Biltsche Courant. Lees mee met ons. Leer ons wat beter kennen. En roepen de columns vragen op? Deel ze met ons via ons contactformulier en zet ons aan het denken. Wij mailen zeker terug.