De Zwaan Uitvaarten

Melden van overlijden: 030 238 00 38
Utrecht, de Bilt, Bilthoven, Zeist & regio

De Zwaan Uitvaarten heeft veel ervaring met uitvaarten in Houten. Als een dierbare overlijdt en u wilt meer weten over de verschillende mogelijkheden in Houten, dan begeleidt De Zwaan Uitvaarten u graag. Samen met u zoeken we in alle rust naar een passende vorm voor een uitvaart in Houten. We begeleiden u stap voor stap en houden het overzicht en de regie.

Wat te doen na een overlijden?

U mag eerst tijd nemen om met de intieme kring rondom de overledene samen te zijn. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft u niet direct contact op te nemen met een uitvaartondernemer. Wel is het van belang dat u een arts raadpleegt om het overlijden officieel vast te stellen. U kunt hiervoor gewoon uw huisarts bellen. Pas wanneer u zover bent, kunt u contact met ons opnemen door ons te bellen. Onze begrafenisonderneming is dag en nacht bereikbaar.   

Waarmee helpen wij u precies?

Voor een uitvaart moet veel geregeld worden. De vrouwen van De Zwaan Uitvaarten hebben veel korte lijntjes, zij kennen de weg en weten precies welke zaken van belang zijn voor een uitvaart in Houten. Enkele belangrijke dingen die moeten gebeuren zijn onder meer:

  • Zorg dragen voor de opbaring; thuis of in een uitvaartcentrum van uw keuze.
  • Contact leggen met een begraafplaats of crematorium om de uitvaart in Houten te plannen.
  • Indien nodig een graf uitzoeken.
  • Kist, mand of wade kiezen.
  • Indien gewenst een keuze maken voor een rouwkaart en/of advertentie.
  • Invulling geven aan de uitvaartceremonie; welke muziek is belangrijk, wie gaan er spreken, het bedenken van een bijpassend ritueel en hoe men afscheid kan nemen en condoleren.
  • Opstellen van een begroting

De Zwaan Uitvaarten is er voor u

Onze stijl van werken bij het verzorgen van een crematie of begrafenis is persoonlijk; ondersteunend waar dat nodig is en zelf laten doen waar dat gewenst is. We zijn een kleinschalige begrafenisonderneming of uitvaartonderneming bestaande uit vier vrouwen. Een van ons is uw uitvaartbegeleider en vaste aanspreekpunt. Zij staat gedurende de week van de uitvaart elke dag voor u klaar, ook buiten kantoortijden. Zij begeleidt het volledige traject van het afscheid en de uitvaart. Zo kunnen wij persoonlijke aandacht en mogelijkheden bieden, die ontbreken bij de grotere landelijke organisaties. We komen graag bij u thuis, maar u bent ook welkom in ons kantoor in Utrecht. Wellicht heeft u nog vragen of gewoon even de behoefte om te praten over de mogelijkheden voor een uitvaart in Houten. Wij zijn er voor u. Kom gerust eens langs. Telefonisch zijn wij 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar.

Wees voorbereid op een uitvaart in Houten

Houten heeft twee begraafplaatsen, Begraafplaats Prinses Ireneweg middenin het dorp en Begraafplaats Oud Wulven, net buiten de ringweg. De begraafplaatsen hebben geen aula, dus voor een plechtigheid gaan wij voor u op zoek naar een andere locatie. Denk bijvoorbeeld aan één van de kerken in Houten, het Moluks kerkelijk centrum of restaurant De Roskam op het dorpsplein in Houten. Maar ook net buiten het dorp zijn prachtige alternatieven zoals Fort De Batterijen in Nieuwegein of bijvoorbeeld Boerderij Mereveld in Utrecht. Het dichtstbijzijnde crematorium is Noorderveld in Nieuwegein, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een crematorium in Utrecht.

Wilt u meer weten of met ons doorpraten over de mogelijkheden voor een uitvaart in Houten? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 030 238 00 38 of stuur een e-mail naar info@dezwaanuitvaarten.nl. Wij begeleiden u graag bij de voorbereiding op een uitvaart in Houten. Indien gewenst komen wij kosteloos bij u langs voor een persoonlijk wensgesprek. Het is goed om te weten dat u ons altijd kunt inschakelen, ongeacht waar u verzekerd bent.