De Zwaan Uitvaarten

Melden van overlijden: 030 238 00 38
Utrecht, de Bilt, Bilthoven, Zeist & regio

De Zwaan Uitvaarten verzorgt ook uitvaarten in Amersfoort. Als een dierbaar persoon in uw leven is overleden zijn wij graag uw gids. Wij kennen de mogelijkheden in Amersfoort goed door onze jarenlange ervaring en kijken graag samen met u naar de juiste invulling voor een uitvaart in Amersfoort.

Wat te doen na een overlijden?

U kunt allereerst gerust de tijd nemen om met de intieme kring rondom de overledene samen te zijn. Wij vinden het belangrijk dat u weet dat u geen druk hoeft te voelen om meteen contact op te nemen met een uitvaartonderneming. Het is wel van belang dat er een arts langskomt om het overlijden vast te stellen. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw huisarts. Als dat is gebeurd en u bent er zelf ook aan toe, dan kunt u ons bellen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar en zullen u stap voor stap begeleiden.

Als u ons belt, noteren we enkele persoonsgegevens en vragen we naar uw wensen rondom de laatste zorg. Daarna komen we naar u toe. De laatste verzorging is een liefdevolle handeling, waarbij uw dierbare wordt verzorgd en gekleed. Bij een overlijden thuis kunt u dit samen met familieleden doen, waarbij wij u helpen. U kunt het ook aan ons overlaten.

De dagen tussen het overlijden en de uitvaart in noemen wij de opbaarperiode. De overledene kan in die dagen gewoon thuis blijven. Wij noemen dat een thuisopbaring. Daarbij kunnen naasten in alle rust en vrijheid afscheid nemen. Als dat niet goed voelt, kan de overledene ook naar een uitvaartcentrum in Amersfoort worden gebracht. Daar kunt u op afspraak langskomen voor een rouwbezoek.

In deze dagen zullen wij meermaals met u om de tafel gaan zitten om de uitvaart zelf stap voor stap verder vorm te geven. De Zwaan Uitvaarten kan u verschillende opties voorleggen. Tot en met de uitvaart behouden wij het overzicht en waar nodig de regie.

Waarmee helpt De Zwaan Uitvaarten u?

Voor een uitvaart moet veel geregeld worden. De vrouwen van De Zwaan Uitvaarten hebben veel korte lijntjes, zij kennen de weg en weten precies welke zaken van belang zijn voor een uitvaart in Amersfoort. Enkele belangrijke dingen die moeten gebeuren zijn onder meer:

  • Contact leggen met een begraafplaats of crematorium om de uitvaart in Amersfoort of omstreken te plannen.
  • Indien nodig een graf uitzoeken.
  • Kist, mand of wade kiezen.
  • Indien gewenst een keuze maken voor een rouwkaart en/of advertentie.
  • Aangifte doen bij de gemeente in de plaats van overlijden.
  • Invulling geven aan de uitvaartceremonie; welke muziek is belangrijk, wie zullen er spreken, passende rituelen bedenken en hoe kan men afscheid nemen en condoleren.
  • Opstellen van een begroting.

De Zwaan Uitvaarten is er voor u

Onze stijl van werken bij het verzorgen van een crematie of begrafenis in Amersfoort is persoonlijk; ondersteunend waar dat nodig is en zelf laten doen waar dat gewenst is. We zijn een kleinschalige begrafenisonderneming of uitvaartonderneming bestaande uit vier vrouwen. Eén van ons is uw uitvaartbegeleider en vaste aanspreekpunt. Zij staat gedurende de week van de uitvaart elke dag voor u klaar, ook buiten kantoortijden. Zo kunnen wij persoonlijke aandacht en mogelijkheden bieden, die ontbreken bij de grotere landelijke organisaties. Wellicht heeft u nog vragen of gewoon even de behoefte om te praten over de mogelijkheden voor een uitvaart in Amersfoort. Wij zijn er voor u. Kom gerust eens langs. Telefonisch zijn wij 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar.

Wees voorbereid op een uitvaart in Amersfoort

Voor een begrafenis of crematie in Amersfoort kunt u terecht op begraafplaats Rusthof. Deze locatie heeft een grote en een kleinere aula waar een afscheidsceremonie kan plaatsvinden. Maar u zit niet vast aan deze locatie. U kunt voor een ceremonie ook heel goed op een andere plek in Amersfoort of omgeving neerstrijken. Denk bijvoorbeeld aan de mooie theetuin van de Heyligenberg, ergens middenin de natuur, of het theater van de Verensmederij in de stad, het Koetshuis Randenbroek of het ISVW in de bossen van Leusden.

Wilt u meer weten of met ons doorpraten over de mogelijkheden voor een uitvaart in Amersfoort? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 030 238 00 38 of stuur een e-mail naar info@dezwaanuitvaarten.nl. Wij begeleiden u graag bij de voorbereiding op een uitvaart in Amersfoort. Indien gewenst komen wij kostenloos bij u langs voor een persoonlijk wensgesprek. Het is goed om te weten dat u ons altijd kunt inschakelen, ongeacht waar u verzekerd bent.