De Zwaan Uitvaarten

Melden van overlijden: 030 238 00 38
Utrecht, de Bilt, Bilthoven, Zeist & regio

Herinneringsritueel Ritme van de Rouw.

Van 2007 tot en met 2014 is het herinneringsritueel Ritme van de Rouw jaarlijks door ons aangeboden.

Velen hebben als deelnemer of als vrijwillige medewerker kunnen meemaken wat een deelnemer omschreef als: “Een mooie ervaring. Ruimte voor wat zich aandient en een gevarieerd aanbod in rituelen die bijdragen aan mijn verwerkingsproces”.

Wij omschreven het zo: "Ritme van de Rouw is  een ritueel, waarin we letterlijk in beweging komen en tegelijkertijd stilstaan bij het verlies en bij wat we daarin (hebben) ervaren. De ‘weg van de zeven smarten en zeven vreugden’ vormt de inspiratiebron. Kerngegeven is dat elke smart een keerzijde van vreugde in zich heeft. In een periode van rouw kunnen deze ervaringen elkaar afwisselen. Mensen van alle gezindten zullen zich thuis voelen in dit ritueel”.

Wij, de organisatoren, hebben met plezier, verwondering en ontroering zeven keer Ritme van de Rouw georganiseerd. De belangstelling hiervoor was steeds groot en de deelnemers kwamen in toenemende mate uit het hele land. 

Sinds 2015 organiseren wij jaarlijks rond Allerzielen (2 november) een voor iedereen toegankelijke viering die troost kan bieden. Kijk voor meer informatie bij Actueel.


afbeelding-handen RvdR

Enkele reacties van deelnemers aan Ritme van de Rouw:

  • "Een mooie ervaring. Ruimte voor wat zich aandient en een gevarieerd aanbod in rituelen die bijdragen aan mijn verwerkingsproces."
  • “Het is goed te merken dat jullie dit al een aantal jaren doen. Het geheel is zo goed afgestemd, er is aan alles gedacht. Tegelijk is er zoveel rust en ruimte om de emoties te laten stromen."