De Zwaan Uitvaarten

Melden van overlijden: 030 238 00 38
Utrecht, de Bilt, Bilthoven, Zeist & regio

Gedenken

Gedenken is de herinnering aan een geliefd persoon levend houden. Ieder doet dat op eigen wijze: alleen, met gezinsleden, met familie of vrienden of in een groter verband. Er worden door het jaar heen, maar zeker ook rond Allerzielen op 2 november, steeds vaker herinneringsmomenten georganiseerd. Gezamenlijk gedenken geeft ruimte aan de eigen gevoelens van verlies en biedt kracht en steun.

Stilstaan bij herinnering

Het spel Alle sterren van de hemel is ontwikkeld om met een kleine familie- of vriendengroep (max. 8 personen) herinneringen te delen over een overleden dierbaar mens. Het spel wordt begeleid door een rouwbegeleider tegen een vergoeding. De plaats van samenkomst kiest u zelf. Hebt u hier belangstelling voor, laat het ons weten via ons contactformulier.

Allerzielen

Jaarlijks organiseert De Zwaan Uitvaarten op of rond 2 november een vorm van gedenken en herinneren. Stilstaan bij wie u mist geeft kracht en kan een mens weer in beweging zetten. Kijk hier voor actuele informatie.

Wereldlichtjesdag

Elk jaar op de 2e zondag van december wordt over de hele wereld een kaarsje aangestoken voor de overleden kinderen. Utrecht kent een eigen viering op die dag. 

De Utrechtse Domkerk organiseert iedere maand op de derde zaterdagavond Night of Light. Iedereen kan binnenlopen, een kaarsje opsteken, luisteren naar muziek en stilstaan bij wat er zich aandient.

Herinneringsboek

Wat doet u met uw hoofd vol herinneringen aan die dierbare die u kwijt bent? Het kan troostend zijn deze vast te laten leggen in een mooi boekje, voor uzelf of om te delen met uw omgeving. Mirjam Luijten luistert naar uw verhaal en zet het voor u op papier.

“Ik wilde het verhaal van mijn overleden echtgenoot opschrijven voor mijn kleinkinderen, maar alles liep door elkaar in mijn hoofd. Gelukkig heeft Mirjam het voor me op papier gezet. Dat gaf rust. Ook was het erg prettig om over hem te praten en zo onze gelukkige momenten nogmaals te beleven.”