De Zwaan Uitvaarten

Melden van overlijden: 030 238 00 38
Utrecht, de Bilt, Bilthoven, Zeist & regio

cafe-trost

Iedere maand op de laatste zondagmiddag live muziek en korte optredens rond het thema Troost.

Hoe troost je iemand bij een groot verlies? Waar kun je zelf troost vinden? Is het waar dat iedereen weer anders rouwt? Rouwen, hoe doe je dat? Is daar een boek over? Ik ken niemand, die hetzelfde als ik heeft meegemaakt, wat nu?

TrösT is een pleisterplaats voor iedereen, die zich (noodgedwongen) bezighoudt met de eindigheid van het leven en alles daaromheen. Een plek waar je in een café-achtige sfeer kunt luisteren naar live-muziek, je verhaal kunt doen en door ervaringen uitwisselen wat lichter naar huis gaat.

Gemeenschappelijke noemer van café TrösT is troost bij verlies en rouw. Het café kent een milde regie, die een ontspannen sfeer creëert en het onderlinge gesprek bevordert. Je gaat lichter weer naar huis. Loop eens binnen op zo’n café-middag, je bent van harte welkom.

  • Locatie: Café Averechts, Lijsterstraat 49, Utrecht

  • Tijd: open vanaf 15.00 tot 17.30 uur op iedere laatste zondagmiddag van de maand

  • Programma: (bijna altijd) live muziek en korte optredens rond het thema Troost

  • Info: info@trost.nl 

  • Facebook: www.facebook.com/trost.activiteiten

Als de lange zondag wat kleur nodig heeft, is het tijd voor TrösT!

cafe-trost-2

Deelnemers over café TrösT:

"Beste mensen, ik wil zeggen dat ik de bijeenkomst eergisteren in Utrecht heel fijn heb gevonden en ik wil iedereen bedanken."

"Na TrösT voelde ik me weer een beetje opgeruimder dan daarvoor."

"Wij hebben trouwens nog heel gezellig met elkaar gegeten en ook ... vreselijk gelachen! Dat voelde zo goed. Ik ging 'op vleugels' naar huis. En dat allemaal omdat jullie je telkens weer inspannen om ons de gelegenheid te bieden tot troost. Dat is dus weer gelukt! Hartelijk dank daarvoor uit de grond van mijn hart en liefs voor jullie allen. "

"Ik ben iedere keer dankbaar voor de TrösT-uitnodiging die van jullie komt. Maar ik breng het nog niet op, ook al omdat ik de kinderen op zondagmiddag niet zomaar kan achterlaten. Misschien heb ik een volgende keer voldoende moed verzameld, en weet ik een oppas-oplossing."